Guvernul va continua să sprijine antreprenoriatul, să încurajeaze inovația, să reducă birocrația și să faciliteze accesul la finanțare pentru IMM-uri. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul evenimentului de prezentare a „Barometrului antreprenorilor care construiesc viitorul Republicii Moldova”, realizat de Asociația Parteneriate pentru Noua Economie.

Potrivit premierului, una din concluziile barometrului este că majoritatea antreprenorilor din R.Moldova consideră că integrarea europeană va aduce beneficii semnificative pentru companiile pe care le conduc. În acest sens, a precizat Recean, autoritățile vor continua să susțină oamenii de afaceri.

Guvernul va continua să sprijine antreprenoriatul, să încurajeaze inovația, să reducă birocrația și să faciliteze accesul la finanțare pentru IMM-uri. Iar datele barometrului ne vor ajuta să ajustăm policiticile economice pentru dezvoltarea unui ecosistem de afaceri mai competitiv”, a explicat el.

Totodată, premierul a menționat că prezentarea recentă a ratingului R.Moldova de către Fitch demonstrează că statul nostru devine tot mai atractiv pentru investitori.

Prin eforturi comune, consolidăm un mediu de afaceri puternic, care va aduce locuri de muncă bine plătite și beneficii pentru toți cetățenii”, a conchis el.