De la începutul invaziei masive a Ucrainei de către hoardele putleriste au trecut 941 de zile.

Cât vă mai dura această urgie nu mai știe nimeni... S-ar părea că anumite lucruri țin de domeniul evidențelor, dar iată că nu este. Săptămâna trecută putleriștii au lovit o casă de bătrâni din orașul Sumy, omorând cel puțin o persoană și rănind câteva zeci. Nu cred că au mai rămas crime în imaginația celui mai irecuperabil dement care să nu le fi perpetrat armata lui putler de la începutul acestui masacru.

Marele paradox al timpurilor de astăzi este că, în pofida posibilității de a găsi informații și a le verifica, mai există din acei care susțin regimul kremlinist. E ceva care mă depășește.

Iar în Republica Moldova vin alegerile și un referendum. Alegeri pe timp de război... Referendum care, în mare, se rezumă la o întrebare simplă: de partea cui ești în acest război?

Iată că vom vedea ce reprezentăm cu adevărat. Aici nu mai e de glumă și nici posibilitate de a te sustrage nu există. Refuzul de agajament este astăzi un altfel de angajament. Să nu se lase mințiți acei care zic că „nu participă”... S-o spunem direct și fără eufemisme: refuzul de a vota de această dată nu este un act de nihilism social și nici o acțiune de protest individual nombrilist de genul „nu am pentru cine vota” cum s-a mai văzut în trecut. Putler v-a lipsit de această opțiune, dragii mei „Gică-contra”. Refuzul de a vota este un act direct de susținere a putlerismului și va conta la fel de mult ca și un vot acordat adepților săi direcți.

Ați remarcat, sper, că nu sunt nici la fel de regulat, nici prea vehement sau insistent în comentarii. Fiți siguri: nu e pentru că nu aș avea ce spune sau pentru că nu mai urmăresc cu aceeași atenție evenimentele din Republica Moldova. Însă în această perioadă electorală se cuvine să măsurăm bine portanța celor spuse. Vă asigur că imediat după alegeri, și indiferent de rezultatul lor, am să vă zic tot ce am de spus sau avut de spus, inclusiv despre acest scrutin. Până atunci – răbdare. Și rațiune.

Între timp CEC a mai înregistrat doi candidați, dublând numărul lor. Sunt patru astăzi: Maia Sandu vs. Stoianoglu (candidatul lui Dodon), Usatîi și Tarlev.

Ce să mai comentezi în aceste condiții?