Fosta bașcană Irina Vlah și-a pus o broboadă pe cap, ca să pară mai smerită, și a cerut garanții de la Maia Sandu că nu va interzice Mitropolia Moldovei. De altfel, petarda lansată de deputatul Șoimaru, care a provocat o bâlbâială jenantă în sânul guvernării PAS, a avut și un farmec – a scos la suprafață toată coloana a cincea rusească, exact cum se întâmplă cu peștii din lac, când le arunci dinamită, scrie jurnalistul Nicolae Federiuc într-un editorial pentru Ziua.MD.

În toată această brambureală „spiritual-valorică” este însă foarte important de înțeles un lucru: Și Vlah, și Dodon, și Stoianoglo, și cine a mai dat acolo ochii peste cap (ah, da!, și Șor, care a devenit brusc și el ortodox, chiar dacă religia lui se bate cap în cap cu creștinismul) sunt atașați de Mitropolia „întregii” Moldove doar atât timp cât aceasta-i atașată la Rusia. Dac-am decupla-o de la ruși, i-am pierde pe toți grămadă, nu rămâne dram de ortodox pe „stânga”!

Atrag atenția la acest detaliu, pentru că avem multă lume de treabă care se lasă amăgită de evlavia mimată a acestor impostori. Așadar, repet: ăștia reprezintă Rusia ascunsă în interiorul „Bisericii Ortodoxe din Moldova”, nu Ortodoxia din cadrul acestei structuri ecleziastice subordonată Patriarhiei de la Moscova.

Ortodoxia nu se raportează la o țară anume, ea se raportează la Hristos și apostolii Lui. Poți fi ortodox și fără să ții cu rușii!