Sute de oameni au vizitat Rezervațiile naturale din Republica Moldova, în perioada 27-29 septembrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului marcat la 27 septembrie, scriu jurnaliștii de la TVR Moldova.

„Chiar dacă în zilele de odihnă unele regiuni ale țării au avut condiții meteo nefavorabile (ploi și vânt puternic) publicul a dat curs invitației silvicultorilor și a directorului Agenției „Moldsilva”, Victor Durbală,  de a descoperi împreună frumusețea plaiului prin vizitarea  rezervațiilor naturale și admirarea locurilor pitorești ale țării.

Cetățenii dedicați eco-turismului au avut posibilitatea de a se deplasa pe trasee turistice inedite, vizitând muzee și expoziții tematice la Rezervațiile Naturale Codrii, Pădurea Domnească, Plaiul Fagului, Biosferei Prutul de Jos și Parcul Național Orhei”, se arată într-o notă informativă a Agenției Moldsilva.

Silvicultorii reiterează invitația de a vizita rezervațiile naturale, dar și alte locuri inedite în fondul forestier și dau asigurări că maturii și copiii au posibilitatea să cunoască detalii interesante despre fauna și flora pădurilor din Republica Moldova.

„Am avut plăcerea să găzduim sute de turiști în acest weekend la Rezervațiile Naturale din țară. Ne bucurăm că am fost vizitați de un număr atât de mare de oameni și îndemnăm populația să exploreze locurile frumoase din Republica Moldova. Natura trebuie admirată și protejată”, a declarat Victor Durbală.