Oamenii legii au desfășurat vineri, 27 septembrie, percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și finanțare în interesul unei organizații criminale, cu implicarea factorilor de decizie ai unei companii de construcții. Potrivit IGP, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și birourile suspecților, au fost confiscate documente, telefoane mobile și sume considerabile de bani, inclusiv 4.593.121 de lei, 69.000 de dolari, 98.500 de euro, 24.000 de lei românești și 106.000 de lire sterline. 

Totodată s-a efectuat o percheziție repetată la un schimb valutar care este complice la procesul de finanțare ilegală, unde a fost depistat un curier care a încercat să fugă și a fost imobilizat.

IGP precizează că majoritatea mijloacelor financiare au fost ridicate de la schimbul valutar, implicat anterior în fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și finanțare în interesul unei organizații criminale.

Investigațiile au relevat un prejudiciu estimat la 109 milioane de lei, cauzat bugetului național prin evitarea plății TVA-ului pentru serviciile importate și alte manevre fiscale, acțiuni desfășurate pe parcursul anilor 2014-2021.

În prezent, principalul suspect din acest caz se află în afara țării.