Festivalul Etno Gastronomic „Bostaniada”, considerat cel mai colorat eveniment al toamnei, a adunat numeroși vizitatori în satul Bălăbănești din raionul Criuleni. Printre participanții la eveniment se numără și președintele Parlamentului, Igor Grosu, se arată într-un comunicat al Legislativului.

Moldovenii știu să organizeze festivaluri frumoase, bine organizate, cu o combinație extraordinară dintre etno și gastronomie. Atunci când vom deveni țară UE, marea familie europeană va aprecia festivalurile organizate de moldoveni la nivel european și internațional”, a spus Igor Grosu.

Timp de două zile cât durează festivalul, vizitatorii au parte de o expoziție colorată de bostani, un târg al meșterilor populari și producătorilor autohtoni, gastronomie tradițională, activități distractive pentru copii, masterclassuri, concursuri, tombolă și un program artistic susținut de artiști cunoscuți, ansambluri etnofolclorice și copii talentați.

Simbolul festivalului este un bostan uriaș, de circa 800 de kilograme, crescut în grădina agricultorului Vasile Spînu din satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Potrivit organizatorilor, este cel mai mare dovleac care a crescut în Republica Moldova, fiind un record pentru statul nostru.