Inspectoratul General al Poliției vine cu o reacție la falsurile lansate de fostul bașcan al Găgăuziei, candidatul la funcția de președinte al R.Moldova, Irina Vlah, care a acuzat IGP că i-a „împiedicat lansarea campaniei electorale”. În acest sens, reprezentanții IGP i-au solicitat Irinei Vlah să prezinte probe foto sau video și să nu utilizeze imaginea Poliției în scopuri electorale.

De menționat că Irina Vlah a acuzat astăzi Poliția de faptul că nu i-a permis să ajungă la platforma de observație „Inima Nistrului” din satul Naslavcea.

Poliția nu mi-a permis accesul mie și celor câteva sute de oameni veniți să mă susțină”, a declarat Vlah.

Drept reacție, IGP a condamnat aceste acuzații, calificându-le drept nefondate, manipulatorii și de denigrare.

Poliția nu a intervenit și nu a avut comunicare cu persoanele aflate acolo. Mai mult, îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că «ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului»”, se arată în mesajul IGP.

În acest sens, Poliția a solicitat actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea Poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția pentru a obține dividende electorale.

La fel, și Poliția de Frontieră a venit cu precizări pe acest caz. IGPF a amintit că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil. De asemenea, persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces.

Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp pentru a evita orice inconveniențe”, au menționat reprezentanții IGPF, precizând că toți cetățenii sunt egali în fața legii și toate procedurile se aplică în mod egal.

De menționat că, anterior, în spațiul public au apărut mai multe secvențe foto și video, conform cărora Irina Vlah ar avea legături cu oamenii din anturajul fugarului penal Ilan Șor.

Deschide și: Irina Vlah, candidatul de rezervă al lui Ilan Șor? Membrii grupării criminale ar urma să ajute fostul bașcan în scrutinul prezidențial

VIDEO // Unde-i Vlah, acolo-s oamenii lui Șor. Fostul bașkan a fugit de jurnaliști prin ușa din spate la Drochia