UPDATE // 13:17 // Solicitată telefonic, Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a confirmat pentru Deschide.MD perchezițiile, însă a evitat să ne ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei.

Noi detalii despre operațiunea SIS, PG și SPIA, la INI. Unul dintre ofițerii reținuți ar fi nepotul unui ex-ministru MAI


„La moment, Procuratura Generală desfășoară acțiuni procesuale, necesare stabilirii adevărului obiectiv pe cazul vizând fraudarea SA ”Metalferos”. La finalizarea acestora vom reveni cu detalii. Oferirea oricăror alte date poate afecta mersul anchetei”, a precizat Vieru.

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Procurorii în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, dar și ofițerii din cadrul Serviciului de Informații și Securitate, au descins în această dimineață cu mai multe percheziții la Inspectoratul Național de Investigații al IGP.

Sursele Deschide.MD susțin că acțiunile au loc în cadrul dosarului „Metal Feros”, iar până la această oră ar fi fost reținuți cel puțin patru ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economic a INI.