Ministerul Finanțelor anunță închiderea perioadei de subscriere pentru prima emisiune de VMS prin platforma eVMS.md, evidențiind astfel angajamentul colectiv față de dezvoltarea economică a R. Moldova. Astfel, în cele zece zile de subscriere, încheiate pe 25 septembrie, investitorii au înregistrat 815 tranzacții directe în valoare totală de 78.712.900 lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, participanții care au optat pentru obligațiuni de stat pe termen de 2 ani beneficiază de o rată competitivă a dobânzii de 6%, fiind scutiți de impozitul pe profitul obținut din aceste investiții.

După încheierea perioadei de subscriere, valorile mobiliare vor fi decontate în portofoliile investitorilor, iar la fiecare 6 luni aceștia vor primi un cupon cu dobânda calculată, transferată direct în contul înregistrat pe platforma eVMS.md. La scadența de 2 ani, investitorii vor primi răscumpărarea VMS la valoarea nominală.

În context, Ministerul Finanțelor mulțumește tuturor celor care au ales să investească prin eVMS.md, contribuind astfel la construirea unui viitor mai prosper pentru cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, reafirmă angajamentul de a promova transparența în piața de valori mobiliare, asigurându-se că fiecare cetățean are acces la oportunități de investiție.