Funcționarii moldoveni, față în față cu experții Comisiei Europene, analizează Dreptul proprietății intelectuale
„Odată cu alinierea la standardele europene pe acest capitol cetățenii noștri vor beneficia de o protecție mai bună a drepturilor lor de autor, a brevetelor, a mărcilor și a altor forme de proprietate intelectuală. Acest lucru va duce la o protecție mai bună a creațiilor și inovațiilor și va crește accesul la produse și servicii de calitate pentru cetățenii noștri”, a menționat vicepremierul Cristina Gherasimov, care se află la Bruxelles.
Precizăm că la începutul lunii decembrie, la Bruxelles s-a desfășurat screening-ul pe capitolele 2 și 3 care se referă la libera circulație a muncitorilor și a serviciilor pe piața muncii a Uniunii Europene.
R.Moldova se află la cea de-a doua etapă a procesului de analiză a legislației, când experții Comisiei Europene fac cunoștință cu legile R. Moldova și instituțiile responsabile. Acest proces se desfășoară înaintea trecerii la negocierile propriu-zise privind aderarea R. Moldova la UE.
Acum un an Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu R. Moldova și Ucraina. Ambele state au depus cererea de aderare la UE în 2023 și tot din același an sunt state candidate la aderare.
Autoritățile de la Chișinău au stabilit anul 2030 drept reper privind integrarea europeană a R.Moldova.