Transnistrenii au rămas fără gaze. Primul anunț al „Tiraspoltransgaz”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Economic
Compania „Tiraspoltransgaz” a făcut primul anunț în dimineața zilei de 1 ianuarie despre primele locații rămase fără gaze naturale, transmite IPN, cu referire la presa tiraspoleană.
1.1.2025 11:12
1.1.2025 15:37
Deschide md
Economic

În legătură cu sistarea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană, la decizia concernului rus Gazprom, administrația locală purcede la un șir de deconectări în stânga Nistrului.

„Tiraspoltransgaz” informează că de la ora 12:00 nu mai primesc gaze casele la sol, blocurile multietajate cu încălzire autonomă și cazangeriile.

Totuși, locatarii blocurilor mai au posibilitate să-și prepare mâncare datorită cantității de gaze rămase în rețele, însă doar până presiunea va ajunge la nivelul critic, a menționat compania furnizoare.

Populația este sfătuită să nu recurgă la măsuri individuale pentru conectarea sistemelor casnice la vreo sursă de gaze și să închidă toate robinetele, pentru siguranță, informează sursa citată.Livrările de gaze în regiunea transnistreană au fost sistate începând de astăzi la decizia concernului rus „Gazprom”, care a invocat neachitarea unei datorii de 709 milioane de dolari, sumă neconfirmată însă de Chișinău.

Conducerea R. Moldova a acuzat Kremlinul de șantaj energetic.

Până la 31 decembrie 2024 regiunea transnistreană primea zilnic 5,7 de milioane de metri cubi de gaze rusești, iar din aceste volume erau asigurate necesitățile de consum ale locuitorilor din regiune și era produsă energie electrică pentru ambele maluri ale Nistrului.

Situația din regiunea transnistreană este un exemplu elocvent al schimbărilor geopolitice din Europa de Est. Acum, fiind abandonată economic de Rusia și confruntată cu crize interne, regiunea are o oportunitate unică de a-și redefini viitorul.

Alegerea între trecutul dependent de Moscova și o perspectivă europeană mai stabilă ar putea schimba echilibrul de putere în regiune și ar deschide calea spre o reconciliere istorică cu Republica Moldova.

Deschide și: Igor Liubec // Transnistria la răscruce: abandonul economic al Rusiei și șansa reorientării istorice

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md