Raiffeisen se confruntă cu noi probleme în Rusia

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Decizia unui tribunal din Rusia de a obliga Raiffeisen Bank International (RBI) să plătească pagube de două miliarde de euro pentru eșecul unei tranzacții arată determinarea Moscovei de a riposta Occidentului, companiile fiind cele mai afectate, transmite Reuters.
21.1.2025 18:40
21.1.2025 18:40
Deschide md
Externe

Decizia este o lovitură pentru cea ai mare mare bancă occidentală din Rusia, care a făcut profituri de miliarde de euro în această țară, în timpul celor aproape trei ani de conflict cu Ucraina. De asemenea, este un moment de cumpănă pentru creditorul austriac, care a oferit un mijloc de plată în Occident pentru companii și clasa de mijloc din Rusia, deoarece va trebui să pună deoparte o sumă substanțială pentru a acoperi pierderile, chiar dacă a făcut recurs la sentința tribunalului, scrie Agerpres.

Decizia este un avertisment și pentru alții, iar avocatul Raiffeisen a acuzat tribunalul că este părtinitor iar în timpul procesului au fost aduși mascați pentru intimidare. Oficialii ruși spun că mascații au fost aduși pentru a menține ordinea.

Cazul se concentrează pe plângerea companiei ruse de investiții Rasperia contra Strabag, a acționarilor săi din Austria și a diviziei din Rusia a Raiffeisen. Rasperia solicită compensații de două miliarde de dolari.

RBI a încercat să cumpere o participație la Strabag de la Rasperia, care, susține Strabag, nu mai este controlată de Deripaska. Dar Washingtonul a identificat Rasperia ca parte a grupului de companii rusești care încă sunt controlate de Deripaska, când a impus sancțiuni în mai. Deripaska a dezmințit legăturile actuale cu Rasperia și a respins sancțiunile contra sa.

''Acesta este avertismentul final către toate companiile occidentale că nu poți face afaceri cu Rusia lui Putin'', a afirmat, în Parlamentul European, Helmut Brandstaetter, un parlamentar liberal din Austria.

Decizia coincide de asemenea cu o deteriorare a relațiilor dintre Rusia și Austria, un vechi aliat al Moscovei, dar care gradual și-a redus legăturile, renunțând recent la acordul de achiziționare a gazelor rusești.

''Raiffeisen a fost de mult avertizată să se retragă. Decizia arată că orice continuare a legăturii dintre Rusia și Austria va duce la un dezastru'', a avertizat Brandstaetter.

Decizia se adaugă temerilor firmelor occidentale care încă operează în Rusia, inclusiv PepsiCo, Procter&Gamble, Mondelez și UniCredit.

Raiffeisen are aproximativ șase miliarde de euro în Rusia, obținuți de pe urma plăților internaționale și a depozitelor bancare din această țară, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md