Kim Jong un este un ”dictator”, declară probabilul şef al diplomaţiei americane Marco Rubio la audieri, o ruptură faţă de poziţia lui Trump

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
Viitorul şef al diplomaţiei americane desemnat de către preşedintele ales american Donald Trump, Marco Rubio, îl cataloghează pe Kim Jong Un drept un ”dictator”, o aparentă ruptură faţă de poziţia miliardarului care a dezvoltat o relaţie de apropiere faţă de nord-coreean în primul său mandat, relatează AFP, citat de News.RO.
16.1.2025 19:42
16.1.2025 19:42
Deschide md
Внешние

Însă el a declarat miercuri, în audieri în vederea unei confirmări în postul de Secretar de Stat, că Statele Unite depun un efort la maximum pentru a evita o cirză cu Coreea de Sud.

”Aveţi un dictator în vârstă de aproape 40 de ani care trebuie să găsească cum să-şi păstreze puterea restul vieţii”, a declarat Marco Rbio în audieri într-o comisie din Senat.

”El vede armele nucleare drept poliţa sa de asigurare pentru a rămâne la putere şi acesta este un lucru atât de important pentru el încât nicio cantitate de sancţiuni nu l-a descurajat să dezvolte această capacitate” nucleară, a adăugat probabilul viitor şef al diplomaţiei americane.

”Ce putem noi să facem pentru a împiedica o criză, fără să încurajăm alte state să încerce să-şi dezvolte propriul program de arme nucleare? Este soluţia la care vrem să ajungem”, a declarat marco Rubio.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în trei rânduri, prima oară la un summit istoric, în iunie 2018, la Singapore.

Însă negocieri în vederea unei dezarmări nucleare a Coreei de Nord n-au progresat cu adevărat niciodată după fiascoul celui de-al doilea summit, în februarie 2019, la Hanoi.

Marco Rubio a salutat miercuri abordarea lui Donald Trump, adăugând însă că el face parte din epoca ”persoanelor foarte sceptice” faţă de meritele acesteia.

”Până la urmă, el (Trunmp) nu a ajuns la un acord de durată. Însă a reuşit (...) să oprească testele de rachetă. Asta nu a oprit dezvoltarea programului, dar cel puţin a calmat situaţia”, a adăugat el.

Primul preşedinte american în funcţie care s-a întâlnit cu un membru al dinastiei Kim, Donald Trump întreţinea o relaţie epistolară binecunoscută cu dictatorul nord-coreean.

Kim ”îmi spune totul. El mi-a spus totul”, îi declara miliardarul jurnalistului de investigaţie Bob Woodward, care-l citează în cartea sa ”Rage”, publicată în 2020.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md