Angela Grămadă: Miza Moscovei e să decredibilizeze actuala guvernare pro-europeană înainte de alegerile parlamentare
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Политические
Kremlinul urmărește prin crearea crizei energetice în regiunea transnistreană suprimarea actului de guvernare de la Chișinău și decredibilizarea actualei conduceri a R. Moldova, spune președintele Asociației ESGA de la București, Angela Grămadă, în cadrul emisiunii „Impact Global”, de la TVR MOLDOVA.
26.1.2025 21:30
26.1.2025 21:30
Deschide md
Политические
„Miza Moscovei este deja definită de foarte mult timp, sunt alegerile parlamentare din acest an și presiunea pe care o pot pune în continuare pe autoritățile de la Chișinău să facă anumite concesii, dar și să decredibilizeze această guvernare pro-europeană. Ei au folosit foarte multe elemente, arma energetică a fost folosită în mod constant și nu ne miră că gazele naturale sau situația energetică a R. Moldova a fost din nou a fost apreciată ca unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru a influența decizii de politică externă. Miza sunt alegerile parlamentare, este suprimarea actului de guvernare de la Chișinău și decredibilizarea actualei conduceri și a partidului PAS care are, totuși, un avantaj esențial în această campanie electorală, chiar dacă nu mai este atât de popular cum a fost cu patru ani în urmă, dar și a instituției prezidențiale, pentru că, de foarte multe ori, Maia Sandu rămâne în discursurile oficialilor de la Moscova principalul dușman cu care ei se luptă de ceva timp încoace”, a afirmat Agela Grămadă.
Ea susține că Tiraspolul, cel mai probabil, nu va accepta ajutorul propus de Kiev pentru a livra Centralei de la Cuciurgan cărbune.
„Nu aș fi atât de optimistă că regimul de la Tiraspol ar putea accepta această propunere a ucrainenilor. Dacă lui Krasnoselski i se va spune să nu accepte această asistență, atunci R. Moldova va fi nevoită să caute și să identifice multe alte opțiuni prin care să își pună la adăpost cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a menționat Angela Grămadă.
Totodată, ea a menționat că autoritățile constituționale ar trebui să explice mai mult cetățenilor din stânga Nistrului despre cine se face responsabil în crearea crizei energetice.
„Autoritățile de la Chișinău trebuie să identifice anumite canale de comunicare mai ales că se apropie nu doar sfârșitul acestor resurse care le mai găsim în regiunea transnistreană, dar se apropie alegerile parlamentare și parte din acești locuitori pe care i-am văzut inclusiv în cadrul protestelor s-ar putea să fie implicați în acele alegeri în calitate de votanți și partidele politice de la Chișinău ar putea să aibă o problemă cu aceste voturi”, a spus Angela Grămadă.
Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Самые открытые