ANALIZĂ // Bloomberg: Aliații europeni devin optimiști și nu cred că Trump va abandona Ucraina

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
Partenerii europeni ai Kievului sunt din ce în ce mai optimiști că președintele ales al SUA, Donald Trump, nu va face presiuni asupra Ucrainei pentru a accepta un acord de pace dureros, arată Bloomberg într-o analiză, citând oficiali europeni sub protecția anonimatului.
14.1.2025 19:19
14.1.2025 19:19
Deschide md
Внешние

În urma discuțiilor cu ușile închise cu echipa lui Trump, oficialii văd o creștere a șanselor ca noua conducere americană să încerce să ajute Ucraina să negocieze de pe poziția de forță, a scris publicația și Digi24.RO.

Trump, care a revenit la Casa Albă pe 20 ianuarie, a provocat inițial îngrijorare în rândul coaliției pro-Kyiv prin simpatiile sale declarate pentru președintele rus Vladimir Putin și prin criticile aduse sprijinului militar acordat Ucrainei de administrația Biden.

Se pare că președintele ales s-a dovedit mai flexibil în această privință decât se aștepta. Potrivit surselor Bloomberg, echipa sa este deosebit de receptivă la argumentele potrivit cărora victoria Rusiei ar încuraja China și ar provoca Statelor Unite o umilință similară cu victoria talibanilor în Afganistan în 2021.

Trump s-a angajat să pună capăt rapid războiului, dar a oferit puține detalii cu privire la modul în care intenționează să realizeze acest lucru. Un pitch scurs din echipa sa - înghețarea liniilor de front, amânarea aderării Ucrainei la NATO cu 20 de ani și desfășurarea de forțe europene de menținere a păcii pe teren - a fost deja respins de Rusia.

Au existat și alte semnale că Trump nu intenționează să reducă complet sprijinul acordat Ucrainei, ca parte a planului său de soluționare a războiului. Vorbind pentru revista Time, președintele ales a declarat că nu va „abandona” țara asediată, deși a criticat administrația Biden pentru că a permis lovituri cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei.

Potrivit Financial Times, Trump le-a spus aliaților europeni că intenționează să continue să sprijine Ucraina, cerându-le în același timp să își crească nivelul cheltuielilor pentru apărare la 5% din PIB.

Acest lucru este un ecou al apelurilor anterioare ale lui Trump către Europa de a-și asuma o mai mare responsabilitate atât pentru apărarea Ucrainei, cât și pentru propria lor securitate.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md