Sergiu Prodan, la București: Cultura este o punte pentru integrarea R.Moldova în spaţiul european

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Cultură
20.6.2024 17:17
30.9.2024 18:04
Deschide md
Cultură

Cultura este o punte pentru integrarea Republicii Moldova în spaţiul european, cooperarea culturală fiind o piatră de temelie a eforturilor noastre de integrare europeană. Declarația a fost făcută de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul Adunării Generale a Rețelei instititutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană.

Prezent la eveniment în calitate de invitat special, ministrul a precizat că prin consolidarea legăturilor culturale cu naţiunile europene, R.Moldova nu doar că își îmbogăţește peisajul cultural, ci își afirmă angajamentul faţă de valorile de unitate, diversitate şi solidaritate ale Europei unite.

Cultura este o punte pentru integrarea Moldovei în spaţiul european, cooperarea culturală fiind o piatră de temelie a eforturilor noastre de integrare europeană. Prin consolidarea legăturilor culturale cu naţiunile europene nu doar că ne îmbogăţim peisajul cultural, ci ne afirmăm angajamentul faţă de valorile de unitate, diversitate şi solidaritate ale Europei unite”, a declarat el, citat de Agerpres.

În cadrul evenimentului desfășurat la București, preşedintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman, a fost ales în calitate de preşedinte EUNIC - European Union National Institutes for Culture (Reţeaua instititutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană).

În discursul său, șeful ICR s-a referit și la R.Moldova.

Sunt onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o prin vot colegii mei din reţeaua EUNIC. Îmi încep misiunea mea în această poziţie pe care o voi ocupa timp de un an cu convingerea că viziunea, valorile şi acţiunile colaborative ale EUNIC sunt parte din soluţia pentru a avea un sector cultural puternic. Vocaţia pentru dialog intercultural dublată de vocea comună a membrilor EUNIC oferă oportunitatea de a promova cu prioritate finanţarea culturii, rolul diplomaţiei culturale în relaţiile internaţionale şi susţinerea Republicii Moldova în parcursul său european”, a declarat Liviu Jicman.

EUNIC este reţeaua institutelor culturale naţionale din statele Uniunii Europene, dar şi din Marea Britanie şi Ucraina şi include în prezent 39 de organizaţii culturale naţionale din toate statele membre UE şi din ţări asociate. EUNIC este activă în 140 de clustere la nivel global.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Abonează-te la
Deschide.md