Republica Moldova se aliniază eforturilor internaționale de contracarare a falsificării monedei
Potrivit unui comunicat, Acordul va permite cooperarea dintre Republica Moldova și alte state în vederea stopării falsificării de monedă atât pe teritoriul nostru, cât și la nivel internațional. Prin aderarea la Convenție, ne aliniem eforturilor internaționale de contracarare a falsificării monedei. Potrivit prevederilor Convenției, vor fi calificate drept infracțiuni orice activități de fabricare sau modificare frauduloasă a monedei; punerea în circulație a monedei falsificate; introducerea în țară, primirea sau obținerea monedei falsificate, etc.
Proiectul de lege prevede și crearea unui oficiu național central, care va conlucra cu specialiști din cadrul instituțiilor emitente de monedă și cu autoritățile polițienești în vederea prevenirii și sancționării infracțiunii de falsificare de monedă. Totodată, va exista un oficiu central internațional care va fi în strânsă legătură cu oficiile din alte țări și va centraliza informațiile care urmează să faciliteze investigarea, prevenirea și sancționarea falsificării monedelor.
Convenția internațională privind stoparea falsificării de monedă a fost semnată la 20 aprilie 1929, la Geneva. Documentul constituie singurul instrument juridic internațional multilateral dedicat exclusiv stopării falsificării de monedă.