Răcirea vremii aduce riscuri majore. IGSU recomandă măsuri pentru a evita incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Pompierii atenționează oamenii să fie prudenți atunci când folosesc sobele sau alte dispozitive de încălzit. Odată cu răcirea bruscă a vremii, riscul de incendii și intoxicații cu monoxid de carbon crește semnificativ.
14.1.2025 15:11
14.1.2025 15:11
Deschide md
Social

Pentru a evita incidentele și arsurile, este esențial ca sobele să fie aprinse doar cu materialul combustibil pentru care sunt destinate.

În mod strict, este interzisă aprinderea focului cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile”, recomandă pompierii.

De asemenea, salvatorii îndeamnă oamenii să îndepărteze materialele ușor inflamabile din apropierea sobei.

Un alt risc major asociat cu utilizarea sobelor este intoxicația cu monoxid de carbon, care poate pune viața în pericol.

IGSU îndeamnă cetățenii să verifice funcționalitatea canalelor de ventilar și să asigure o ventilație adecvată a încăperilor. Pentru a preveni emisiile de gaze periculoase, focul în sobă pe timpul nopții trebuie să fie stins.

De asemenea, un alt pericol semnificativ îl reprezintă utilizarea necorespunzătoare a aparatelor electrice de încălzit.

Reșourile, căminele, climatizoarele, pătura, plăpumile și saltelele electrice trebuie să fie achiziționate din magazine specializate, având toate certificatele necesare și să nu prezinte defecțiuni.

IGSU avertizează asupra riscurilor de scurtcircuit în urma suprasolicitării rețelelor electrice sau utilizării simultane a mai multor consumatori. De asemenea, sursele de încălzire electrice nu trebuie acoperite, iar pe timp de noapte trebuie decuplate de la priză.

Un alt aspect important este exploatarea corectă a instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale.

IGSU recomandă ca instalațiile să fie montate într-un loc sigur și să fie verificate periodic. Încăperile în care sunt instalate aparatele alimentate cu gaze trebuie ventilate corespunzător.

În ceea ce privește utilizarea buteliilor de gaz, IGSU reamintește că acestea trebuie păstrate exclusiv în exterior, într-o cutie metalică, departe de încăperi. De asemenea, este interzisă utilizarea buteliilor sau furtunurilor defecte.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2025, au fost înregistrate 80 de incendii, în urma căror 6 persoane și-au pierdut viața.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md