R. Moldova accelerează integrarea în UE prin cercetare și inovare. Sprijin european pentru dezvoltarea științei

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
25.10.2024 22:06
25.10.2024 22:06
Deschide md
Social

Mediul academic din R.Moldova își consolidează cooperarea cu partenerii europeni în cadrul Programului „Orizont Europa”. Această cooperare, potrivit responsabililor de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), reprezintă o oportunitate strategică pentru dezvoltarea domeniului cercetării, inovării dar și integrării europene a R. Moldova.

Programul reprezintă nu doar o platformă prin care putem accesa fonduri europene valoroase, dar și o oportunitate strategică pentru dezvoltarea și pentru consolidarea parcursului de integrare europeană a țării. Datorită parteneriatului, organizațiile și instituțiile de cercetare beneficiază de colaborare cu parteneri europeni, schimbând idei, inovații și bune practici”, a declarat secretarul de stat de la MEC,  Adriana Cazacu.

Anne Haglund-Morrisey, șef adjunct al Unității pentru cooperare internațională din cadrul Directoratului-General pentru cercetare și inovare al Comisiei Europene, a subliniat suportul pe care Comisia Europeană continuă să-l ofere Republicii Moldova pentru a crește participarea în cadrul Programului „Orizont Europa”. Oficialul european a menționat că R. Moldova a semnat 51 de granturi în cadrul Programului, cu o valoare totală de 5,63 mil euro oferiți de UE. De asemenea, a îndemnat cercetătorii să aplice la apelurile și oportunitățile oferite de Programul „Orizont Europa”.

Consolidarea cooperării în domeniile cercetării și inovării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prin intermediul Programului-cadru „Orizont Europa” a fost subiectul central al celei de-a treia ședințe a Comitetului comun pentru cercetare și inovare RM-UE, care a avut loc la Chișinău. Scopul acestor întruniri este de a susține excelența în știință, contribuind astfel la dezvoltarea domeniul în Republica Moldova.

MEC precizează că, în acest an a fost aprobat Programul național de specializare inteligentă  pentru anii 2024-2027 „Smart  Moldova”, R. Moldova devenind primul stat din cadrul Parteneriatului Estic care are un asemenea document aprobat.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md