Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au depus flori la monumentul Reginei Maria din Chișinău


Regina Maria a jucat un rol esențial în consolidarea statului român și recunoașterea României Mari pe plan internațional. regina a fost soția regelui României, Ferdinand I, și străbunica Majestății Sale Margareta.
Monumentul reginei Maria a fost inaugurat la Chișinău pe 27 martie, în ziua înc are s-au împlinit 107 ani de la Marea Unire, un act politic care a consolidat identitatea românească în Basarabia. Statuia a fost sculptată în bronz de sculptorul Veaceslav Jiglițchi, în baza unui proiect realizat de arhitectul Mihail Andrieș. Monumentul Reginei Maria este amplasat în scuarul Liceului teoretic Gheorghe Asachi, unde a fost cândva Gimnaziul pentru fete, care a purtat numele reginei. Acesta a fost edificat de Asociația „Monumentum”, la inițiativa avocatului Iulian Rusanovschi.
Familia regală a României s-a aflat în vizită în R. Moldova în perioada 6-7 aprilie. Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu au avut la Chișinău întrevederi la cel mai înalt nivel. La întâlnirea cu președintele Maia Sandu au fost discutate proiectele comune ale Casei regale a României pentru apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană.
De asemenea, Familia Regală a României a vizitat Curtea Constituțională a R. Moldova și Banca Națională. În prezența Majestății Sale și a Alteței Sale Regale, a fost bătută o monedă cu ocazia vizitei regale la Banca Națională a Moldovei, purtând data de 7 aprilie 2025.
Sub egida Casei Regale a României, la Chișinău s-a desfășurat luni, 7 aprilie, un forum economic moldo-român.





