Igor Dodon, de la președinte la „trompeta” Moscovei. Noi falsuri, lansate pentru destabilizarea situației din R.Moldova

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Anti-Fake
21.10.2022 18:16
7.10.2024 0:51
Deschide md
Anti-Fake

Fals 1:Pentru a se menține cu orice scop la guvernare, Maia Sandu și curatorii săi transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, iar pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice, ei sunt gata să provoace și o confruntare militară pe teritoriul țării. Există tot mai multe semnale că guvernarea PAS pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi ai Maiei Sandu”.

Guvernarea PAS și-a asumat unul din cele mai complicate mandate din istoria Republicii Moldova, reușind să identifice soluții la probleme dificile. Autoritățile urmează promisiunile electorale și transpun în fapt angajamentele asumate, în special, dezideratul de integrare europeană. La fel, autoritățile reușesc să asigure pacea în Republica Moldova, aflată la frontieră cu un stat beligerant. Ce ar fi fost astăzi în Republica Moldova, dacă Dodon, care a recunoscut Crimeea parte a Rusiei, era președinte?

Dodon scrie despre mobilizare, băgând spaima în oameni, chiar dacă recent, Ministerul Apărării a respins această informație: „În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse credibile și oficiale”.

Deschide și: Noi falsuri privind mobilizarea cetățenilor, respinse de Ministerul Apărării

Fals 2: La moment, sunt mai mulți actori străini interesați de un conflict în regiunea Transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina. Miza unora dintre acești actori este să transforme Republica Moldova în parte activă a confruntării militare cu forțele rusești, ca apoi Chișinăul să justifice intervenția „prietenească” a unor trupe NATO din România și din alte țări occidentale, care vor trece Prutul”.

Biroul Politici de Reintegrare califică drept nefondate acuzațiile precum că R. Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. Într-un comunicat, BPR scrie că, pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, Chișinăul a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului, iar aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Deschide și: BPR califică drept nefondate acuzațiile precum că R. Moldova s-ar pregăti să atace Transnistria

Președintele Republicii Maia Sandu a declarat la întrevederea cu șefa misiunii OSCE că autoritățile pledează pentru o soluție pașnică a conflictului transnistrean, care să asigure un stat funcțional.

Deschide și: Reglementarea conflictului transnistrean / Identificarea unei soluții pașnice și diplomatice, discutată de Maia Sandu și reprezentanții OSCE

„În noile condiții trebuie să găsim o modalitate de ajustare a agendei de reintegrare a țării cu cea de integrare europeană. Proiectul de soluționare a dosarului transnistrean trebuie să conducă la întărirea statului Republica Moldova”, a punctat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

Fals 3:Este pus în discuție și scenariul absorbției Republicii Moldova de către România, despre care am vorbit încă acum câteva luni. În acest caz, Republica Moldova va fi de facto trecută sub administrarea militară directă a Occidentului și va deveni poligon de război. Iar moldovenii vor deveni carne de tun în jocurile geopolitice ale străinilor”.

Republica Moldova este un stat suveran și independent. România a fost una din primele țări care a recunoscut independența Republicii Moldova. Prin această declarație Igor Dodon recunoaște înfrângerea totală a politicilor rusești de ocupație prin care timp de un secol au fost terorizați românii din Basarabia, sfidează valorile și tradițiile locuitorilor de pe malul stâng al Prutului, care au legături strânse cu România prin originea comună. Astăzi România este un scut al Republicii Moldova în fața multiplelor provocări de securitate națională, energetică, economică și socială. Ajutorul și asistența oferită de România este una din cele mai valoroase și net superioare ajutoarelor oferite de alte state.

Falsurile răspândite de fostul președinte Igor Dodon, aflat în conflict cu legea și cu o integritate dubioasă, sunt o dovadă a unei frustrări, naivități politice, subestimări a cetățenilor, sătui de hoție și sărăcie.

Ce l-a împiedicat pe Igor Dodon să guverneze țara având Executiv și coaliție majoritară în Parlament? Același lucru care nu îi permite astăzi să evalueze la justa valoare evenimentele, fenomenele și cel mai important - incapacitatea de a-și asuma grijile oamenilor.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md