Guvernatorul BNM, discuții cu reprezentanții Consiliului Concurenței de la București despre colaborarea dintre cele două instituții
În cadrul unei întrevederi, cele două părți au abordat subiecte precum: armonizarea reglementărilor sectoriale, includerea experților BNM în cadrul unui proiect Twinning de care va beneficia Consiliul Concurenței din Republica Moldova, dar și potențiale colaborări pe viitor dintre Banca Națională și Consiliul Concurenței din România.
Anca Dragu a subliniat beneficiile competiției între companii. Printre acestea se numără: stimularea spiritului antreprenorial, crescând totodată calitatea și eficiența, oferirea consumatorilor o diversitate mai largă și formarea prețurilor corecte și competitive. Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost necesitatea finanțărilor mixte, ca element cheie pentru dezvoltărea durabilă.
„Finanțările mixte reprezintă un instrument inovator și esential în economia modernă. Prin combinarea resurselor și experienței celor implicați pot fi realizate proiecte investiționale complexe, în domenii cu impact social și economic semnificativ, contribuind la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Astfel se promovează responsabilitatea și inovația, deschizând cala spre un viitor mai prosper și mai echitabil”, a declarat guvernatorul BNM.
Din delegația de la București au mai făcut parte Cosmin Belacurencu, membru al plenului Consiliului Concurenței din România și lider de proiect pentru Twinning-ul derulat la instituția similară din Republica Moldova, Adrian Comănescu, membru al plenului CC, Cristina Butacu, consilier rezident Twinning și Catalina Deică, responsabil de relația cu CC din Republica Moldova.