Discuții cu Gazprom la sfârșit de noiembrie. Ministrul Energiei ar putea pleca la Sankt-Petersburg

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Economic
Ministrul Energiei s-ar putea întâlni cu conducerea Gazprom la sfârșit de noiembrie. Atunci este preconizată să se desfășoare o discuție între acționari, pentru a fi prezentați membrii propuși de Guvern în Consiliul de Administrație al Moldovagaz. Despre aceasta a anunțat președintele interimar al companiei, Vadim Ceban, transmite IPN.
12.11.2024 11:27
12.11.2024 11:30
Deschide md
Economic

„Nu cred că cineva de la Gazprom va veni în Moldova, dimpotrivă era planificată deplasarea ministrului energiei, Victor Parlicov, la Sankt-Petersburg, Rusia, a adăugat Vadim Ceban. Potrivit acestuia, discuția este preconizată pentru finalul lunii noiembrie, însă Ceban nu a concretizat dacă a fost sau nu stabilită o dată anume. În calitate de președinte interimar, Vadim Ceban a amintit că în anul 2002 acționarii au purtat discuții în format online, iată de ce o video-conferință nu este exclusă, în cazul în care vizita la Sankt-Petersburg nu va avea loc, a precizat Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni televizate, luni seara.

La întrunire urmează să participe candidații pentru conducerea Moldovagaz: Dorin Junghietu, care urmează să preia funcția de președinte, și Eduard Calancea, viitor membru al Consiliului de Administrație, înaintea aprobării lor de către Gazprom.

Pe 25 septembrie trebuia stabilit noul Consiliu de Administrație al Moldovagaz. Vadim Ceban a rămas interimar, din cauza lipsei unui acord în Consiliul de Observatori, format din șase membri (doi din partea Republicii Moldova și patru din partea Gazprom). Deciziile trebuie aprobate cu cel puțin cinci voturi, motiv din care procesul decizional se complică.

Moldovagaz este deținută în proporție de 50% de Gazprom, 35,3% de Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova și 13,14% de Tiraspoltransgaz.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md