Curtea Supremă venezueleană amendează TikTok cu zece milioane de dolari din cauza unor provocări mortale, după moartea a a trei adolescenţi

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Curtea Supremă venezueleană a amendat luni cu zece milioane de dolari platforma TikTok, pe care o acuză de ”neglijenţă” în controlarea provocărilor online, după moartea a trei adolescenţi venezueleni care au participat la o provocare periculoasă lăsată în circulaţie pe platforma chineză, relatează AFP, citat de News.RO.
31.12.2024 7:49
31.12.2024 7:50
Deschide md
Externe

Curtea a ordonat TikTok să efectueze plata în următoarele opt zile, ”având în vedere negliejenţa sa şi faptul că nu a pus în aplicare măsurile necesare şi adecvate pentru a împiedica difuzarea unor postări care evocă provocări virale”, anunţă judecătoarea Tania D'Amelio.

La 21 noiembrie, Curtea Supremă a acceptat să examineze acest dosar, după moartea a trei adolescenţi şi otrăvirea altor 200 în mai multe instituţii şcolare din ţară, după inhalarea unor substanţe chimice promovate în cadrul unor provocări virale.

”Prin amenda aplicată, statul venezuelean va crea un fond al victimelor TikTok, destinat să compenseze daunele psihologice, emoţionale şi fizice cauzate utilizatorilor, mai ales dacă sunt copii şi adolescenţi”, precizează judecătoarea.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro evoca, la sfârşitul lui noiembrie, o convocare în justiţie a reprezentanţilor TikTok, după moartea acestor trei tineri care au realizat aceste provocări periculoase.

ÎN COLIMATORUL MAI MULTOR ŢĂRI

TikTok se află în colimatorul mai multor ţări, ca de exemplu Statele Unite, unde are peste 170 de milioane de utilizatori.

Autorităţile americane suspectează aplicaţia de spionarea americanilor, de colectarea informnaţiilor personale, dar şi de faptul că este folosită de propaganda chineză.

TikTok respinge aceste acuzaţii.

Potrivit unei legi adoptate în acest an, proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, este obligat să se despartă de aplicţaia populară până în ianuarie, riscând altfel să fie interzisă în Statele Unite.

Însă preşedintele ales Donald Trump, care urmează să se instaleze la Casa Albă la 20 ianuarie, se opune acestui lucru.

Miliardarul consideră că acest lucru nu va face decât să favorizeze Instagram şi Facebook.

La începutul lui noiembrie, Canada a dispus desfiinţarea aripii canadiene a TikTok, invocând ”riscuri precise la adresa securităţii naţionale”, însă fără să interzică accesul şi folosirea aplicaţiei în ţară.

Brazilia a somat, la rândul său, TikTok să ia măsuri de protejare a datelor personale ale minorilor, evocând eventuale sancţiuni.

Comisia Europeană (CE) a anunţat deschiderea unei anchete împotriva reţelei de socializare TikTok, suspectată de faptul că nu şi-a îndeplinit obligaţiile şi a deschis uşa unor posibile manipulări ruseşti în alegerile prezidenţiale anulate din România.

În campania dinaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, mai mulţi cercetători şi studii au subliniat o difuzare largă a unor informaţii false - prin intermediul unor boţi - pe X.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md