Anca Dragu, întrevedere cu delegația BERD: „Investițiile și reformele sunt elemente-cheie în procesul de aderare la UE”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Economic
Cooperarea Băncii Europene de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) cu sectorul bancar și stimularea creditării pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) din R. Moldova au fost discutate astăzi în cadrul întrevederi a guvernatoarei Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu cu delegația BERD, condusă de Francis Malige, director general Instituții Financiare.
13.11.2024 13:19
13.11.2024 13:28
Deschide md
Economic

Temele abordate au acoperit un spectru larg de domenii, de la reforme economice și oportunități de investiții, până la progresele din sectorul  financiar, în contextul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Guvernatoarea Anca Dragu a caracterizat sectorul bancar ca fiind unul solid, capitalizat și cu un grad înalt de lichiditate. În același timp, doamna Dragu a menționat că BNM pune accentul pe dezvoltarea pieţei locale de capital, un pilon de dezvoltare economică a Republicii Moldova.

Investițiile și reformele sunt elemente-cheie în procesul de aderare la UE. De aceea parteneriatul cu BERD este crucial pentru sprijinirea reformelor și susținerea sectorului privat. Investițiile BERD au rolul de a cataliza și alte investiții private semnificative cu respectarea firească a regulilor de guvernanță”, a declarat guvernatoarea Băncii Naționale.

În cadrul întrevederii, reprezentanții BERD au prezentat proiecte și instrumente financiare lansate pentru facilitarea accesului la finanțare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Inițiativele vizează reconfigurarea portofoliilor de creditare prin extinderea termenelor de scadență și reducerea lichidității excesive, dar și realizarea obiectivelor de creștere a competitivității sectorului printr-o serie de activități de asistență tehnică oferită în acest sens.

Pe 23 februarie 2023, Consiliul Directorilor BERD a aprobat Strategia de țară pentru Republica Moldova pentru perioada 2023-2028. Una din prioritățile strategice este sprijinirea dezvoltării unei infrastructuri financiare reziliente, prin continuarea dialogului politic activ alături de alți parteneri internaționali, cum ar fi Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, în vederea consolidării sectorul financiar prin armonizarea reglementărilor naționale cu standardele Uniunii Europene.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md