Ucraina nu va adera niciodată la NATO, iar ”Crimeea va rămâne sub control rus”, declară Trump pentru Time

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
”Crimeea va rămâne sub control rus”, declară preşedintele american Donald Trump într-un interviu acordat revistei Time şi publicat vineri, cu ocazia primelor 100 de zile ale celui de-al doilea mandat al său, în contextul în care Crimeea, anexată de Rusia în 2014, se află în centrul unor disensiuni în negocieri de pace, transmite News.RO.
25.4.2025 16:44
25.4.2025 16:44
Deschide md
Внешние

”Crimeea va rămâne sub controlul Rusiei, Zelenski înţelege asta şi toată lumea înţelege că este sub controlul lor de mult timp”, declară Trump.

”Zelenski şi toată lumea” înţeleg ”că Crimeea aparţine Rusiei de mult timp”, subliniază el.

”Aşa era cu mult înainte să vină Trump (la putere). Încă o dată, acesta este războiul (fostului preşedinte democrat Barck) Obama. este un război care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată. Eu îl numesc războiul care nu ar fi trebuit să aibă loc”, continuă el.

”Crimeea le-a revenit ruşilor. Barack Hussein Obama este cel care le-a dat-o şi nu eu”, insistă el.

Un plan de pace american propus Kievului recunoaşte cuceririle Rusiei sub forma unui ultimatum dat Ucrainei.

Potrivit site-ului american Axios, acest plan prevede recunoasşterea de jure de către Statele Unite a suveranităţii ruse în Crimeea anexată în 2014 şi recunoaşte de facto controlul Rusiei asupra oblasturilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, ocupate în prezent în întregime sau parţial de forţe ruse.

Cel de-al 47-lea preşedinte al Americii declara miercuri  că Crimeea este un teritoriu ”pierdut” de 11 ”ani”.

El l-a atacat atunci violent pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe care l-a acuzat de declaraţi ”incendiare” despre Crimeea anexată.

El îi reproşează mai ales faptul că a reafrmat că  Ucraina nu va recunoaşte suveranitratea rusă în Peninsula Crimeea.

Această poziţie place Kremlinului.

”Acest lucru corespunde complet (...) cu ceea ce spunem noi de mult timp”, saluta joi un purtător de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Volodimir Zelenski i-a răspuns publicând o declaraţie a administraţiei Trump din 2019 în care se opunea anexării Crimeei de către Moscova.

Preşedintele american acuză din nou Kievul de faptul că a declanşat războiul.

”Cred că declanşarea războiului a avut loc atunci când ei au început să vorbească despre aderarea la NATO”, tună miliardarul republican.

”Dacă nu ar fi vorbit despre această idee, ar fi fost mult mai puţine şanse ca el să izbucnească”, declară preşedintele Statelor Unite în acest interviu-fluviu realizat cu ocazia marcării a 100 de zile de la revenirea sa la Casa Albă.

”Nu cred că Ucraina va putea adera vreodată la NATO”, declară Trump în interviul acordat revistei Time.

”Cred că pacea (în Ucrana) este posibilă. Cu mine ca preşedinte, este posibilă, chiar foarte probabilă. Dacă altcineva este preşedinte, nicio şansă”, declară el.

Vladimir Putin se întâlneşte vineri la Kremlin cu emisarul american Steve Witkoff, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică rusă.

Aceasta este cea de a patra lor întâlnire în Rusia de la relansarea, în februarie, a relaţiilor ruso-americane, iniţiată de către Donald Trump, în vederea găsirii unei soluţii la Războiul din Ucraina.

”Preşedintele rus Vladimir Putin îl primeşte la Kremlin pe emisarul lui Trump Steve Witkoff", anunţă  Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de presă de stat RIA Novosti.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md