Studii de limbă română pentru copiii refugiați din Ucraina. 7 instituții de învățământ din R. Moldova, la dispoziția elevilor
Despre acest lucru ne anunță Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit autorității, școlile au fost dotate cu echipamente digitale și mobilier nou în cadrul unui proiect-pilot implementat de Centrul de Caritate pentru Refugiați.
Proiectul-pilot a fost implementat în următoarele instituții:
Cinci licee din capitală: Liceul Teoretic „Anton Cehov”, Liceul Teoretic „Nicolai Gogol”, Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, Gimnaziul „Taras Șevcenko” și Liceul Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”.
Alte două licee în care a fost implementat proiectul sunt: Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din Anenii Noi și Liceul Teoretic „Dmitri Mavrodi” din Comrat.
„Rezultatele obținute de instituții au fost prezentate în cadrul unei ședințe organizate de Centrul de Caritate pentru Refugiați la care au participat reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, UNICEF Moldova, manageri educaționale și profesori de limbă română din mai multe instituții de învățământ din țară”, se menționează în comunicatul de la Minister.
În cadrul proiectului, cursurile de limbă română se desfășoară de două ori pe săptămână, având o durată de 90 de minute. Fiecare grup de studiu are 20 de elevi, participanții fiind repartizați în funcție de nivelul de cunoaștere al limbi române.