Scholz se declară împotriva unui „diktat de pace impus Ucrainei”. Trimisul lui Trump asigură că SUA nu vor impune Kievului un acord

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
La ieșirea de la reuniunea informală privind Ucraina care a început la Palatul Elysée luni după-amiază, cancelarul german Olaf Scholz și-a reiterat hotărârea de a sprijini Kievul împotriva invadatorului rus.
17.2.2025 22:37
17.2.2025 22:37
Deschide md
Внешние

„Vom continua să sprijinim Ucraina, iar Ucraina poate avea încredere în noi”, a afirmat el. Scholz s-a declarat, de asemenea, împotriva ideii unui „diktat al păcii impus Ucrainei”, considerând că aceasta nu poate „accepta tot ce i se prezintă, în orice condiții”, scrie Digi24.ro.

Trimisul special al președintelui Donald Trump pentru Ucraina promite că SUA nu vor impune un acord de pace.

Cancelarul german a reiterat că este „mult prea devreme” să se vorbească despre trimiterea de trupe de menținere a păcii în Ucraina, spunând că a fost chiar „puțin iritat” de întrebarea unui jurnalist și considerând subiectul „foarte nepotrivit”. „Vorbim pe la spatele Ucrainei, pe baza unui acord care nu există”, a spus el, adăugând că „nu este încă timpul pentru pace”, ci mai degrabă că Ucraina este încă „în mijlocul unui război brutal”. Cu toate acestea, Scholz a considerat că nu poate exista „o disociere a responsabilităților între Europa și Statele Unite”, invitând cele două entități să „acționeze împreună” în numele securității colective.

În ceea ce privește finanțarea răspunsului Europei la agresiunea rusă, cancelarul german a declarat că statele europene sunt „toate pregătite să cheltuiască cel puțin 2% din PIB pentru viitoarea apărare a Europei”. „Dacă statele europene cheltuiesc mai mult, Germania este de acord ca aceste cheltuieli să nu fie luate în considerare la calcularea deficitelor bugetare europene”, a adăugat el.

De cealaltă parte, trimisul special al lui Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, a dat asigurări luni la Bruxelles că Statele Unite nu vor impune Kievului un acord de încetare a războiului. Kellogg, care a vizitat luni sediul NATO din Bruxelles, este așteptat miercuri în Ucraina pentru o vizită de trei zile, în cursul căreia urmează să se întâlnească cu președintele Volodimir Zelenski.

Această vizită are loc în timp ce Statele Unite și Rusia urmează să se întâlnească marți la Riad pentru primul lor contact la nivel înalt de la invazia rusă în Ucraina la 24 februarie 2022, în absența oficialilor europeni. Potrivit fostului militar american, va fi la latitudinea președintelui ucrainean să decidă dacă acceptă sau nu acordul care ar putea rezulta din aceste discuții.

„Decizia ucrainenilor este o decizie ucraineană”, a declarat el presei după întâlnirea sa cu reprezentanții țărilor membre NATO. „Zelenski este liderul ales al unei națiuni suverane și aceste decizii sunt ale sale și nimeni nu le va impune unui lider ales al unei națiuni suverane”, a insistat el. Kellogg a confirmat că nu se are în vedere participarea europeană la negocieri, dar a asigurat că acestea vor fi ținute la curent.

„Nu cred că este rezonabil sau fezabil să avem pe toată lumea în jurul mesei”, a spus demnitarul. El a subliniat, de asemenea, că „totul” se află pe masa negocierilor, după ce secretarul american al Apărării a pus bețe în roate săptămâna trecută, la Bruxelles, afirmând că aderarea Ucrainei la NATO este „nerealistă”, la fel ca revenirea țării la frontierele sale de dinainte de 2014, care includeau atunci Crimeea, anexată între timp de Moscova.

Nu este imposibil ca subiectul arhitecturii globale de securitate în Europa, un subiect cerut de Moscova, să facă parte din negocierile dintre Statele Unite și Rusia, a adăugat el. „Nu aș fi surprins dacă ar fi ridicate probleme globale”, a spus el, referindu-se la eforturile de a slăbi legătura dintre Rusia, pe de o parte, și Iran, China și Coreea de Nord, pe de altă parte.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md