România și R. Moldova își propun să colaboreze mai intens în domeniul securității cibernetice

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Политические
Perspectivele comune de colaborare în domeniul cybernetic, precum și dialogul mult mai apropiat – au fost subiectele-cheie discutate de oficialii din acest domeniu de la Chișinău și cei de la București.
12.4.2025 15:37
12.4.2025 15:37
Cristina Vlah
Политические

Mai exact, în cadrul unei întâlniri dintre directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), Alexandru Corețchi, și cu Dan Cîmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică al României (DNSC), aflat în vizită la Chișinău.

Discuțiile s-au axat pe evaluarea progreselor înregistrate în domeniul securității cibernetice din ambele state, în special în contextul geopolitic actual, marcat de provocări complexe și atacuri cibernetice tot mai sofisticate. Părțile au realizat un schimb sincer de opinii despre ceea ce s-a realizat bine, dar și despre lecțiile învățate și aspectele care pot fi îmbunătățite în abordările instituționale privind prevenirea, detectarea și răspunsul la incidente cibernetice.

„Ne bucură faptul că între STISC și DNSC există un dialog constant, bazat pe încredere și pe angajamente clare. Doar printr-o abordare coordonată, cu schimburi reale de experiență și soluții, putem face față provocărilor digitale actuale și viitoare. Consolidarea unei rețele regionale de expertiză și sprijin reciproc este una dintre cele mai eficiente căi de a proteja spațiul nostru cibernetic comun și valorile democratice care îl susțin”, a declarat Alexandru Corețchi, Directorul STISC.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate și oportunitățile concrete de cooperare între STISC și DNSC, inclusiv: schimburi de bune practici, instruiri comune și dezvoltarea unor proiecte de interes bilateral în domeniul securității cibernetice.

Întâlnirea a oferit și un bun prilej pentru discutarea impactului alegerilor electorale din ambele țări asupra ecosistemului digital și a infrastructurilor critice, precum și a necesității unei cooperări sporite în domeniul protecției proceselor democratice împotriva amenințărilor.

Această întrevedere reconfirmă angajamentul ferm al celor două instituții de a lucra împreună pentru consolidarea rezilienței cibernetice, atât la nivel local, cât și regional.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md