Peste 140 de mii de cetățeni riscă sancțiuni usturătoare pentru corupție electorală. Șeful IGP: Banii primiți pentru vânzarea votului nu vor acoperi amenda


Potrivit lui, dosarele acestor persoane au fost disjunse din cauza penală privind corupția electorală, astfel pe numele lor fiind întocmite dosare contravenționale de către Poliție.
”După cum am spus și anterior, acele sume oferite pentru coruperea electorală nu vor fi suficiente pentru acoperirea amenzilor. Săptămâna precedentă, informațiile au fost disjunse din cauzele penale și au fost trimise agenților constatatori pentru a fi documentate. Poliția are competența de a aplica sancțiuni în raport cu persoanele care au comis corupție” a declarat Cernăuțeanu.
Cernăuțeanu a declarat că toate cazurile au fost documentate și există probe concrete pe fiecare persoană care a primit mită electorală. În acest sens, el a îndemnat figuranții acestor dosare să colaboreze cu oamenii legii, având astfel posibilitatea de a evita amenda.
”Vedem îndemnul către cetățeni de a nu se subordona. O să vin cu alt îndemn: să conlucreze – iar aceste persoane pot fi scutite de sancțiunea contravențională dacă vor colabora cu organele de drept. Scopul instituțiilor de drept nu este de a sancționa, ci de a curma acest fenomen” a subliniat Cernăuțeanu.
Anul trecut, în cadrul mai multor briefinguri, Viorel Cernăuțeanu a relatat despre activitatea unei rețele de cumpărare a voturilor organizate de gruparea criminală Șor cu utilizarea cardurilor rusești PSB. Potrivit unor informații furnizate la acea etapă, beneficiarii acestei scheme de corupție electorală au primit, în total, peste 39 de milioane de dolari doar în perioada alegerilor.

