Mihai Isac, după dezbaterile electorale: Este clară diferența de respect față de electorat, de înțelegere a politicii complexe din jurul conflictului din Ucraina, cât și de înțelegere a urmărilor agresiunii rusești împotriva Kievului

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Выборы 2024
Candidata PAS la funcția de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este câștigătoarea dezbaterilor electorale din această dimineață dintre Maia Sandu și candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo.
27.10.2024 13:04
27.10.2024 13:04
Deschide md
Выборы 2024

Despre aceasta spune expertul și analistul în politică externă, Mihai Isac, care declară că Alexandr Stoianoglo a dat dovadă de o atitudine sfidătoare la adresa României, care este cel mai bun prieten al Republicii Moldova, dar și de o atitudine jignitoare la adresa Ucrainei, transmite TVR Moldova.

Este clar că Maia Sandu este câștigătoarea acestei runde și este clară diferența de respect față de electorat, diferența de înțelegere a politicii complexe din jurul conflictului din Ucraina, cât și diferența de înțelegere a urmărilor agresiunii rusești împotriva Ucrainei.  Rămâne de văzut care vor fi și urmările pentru public”, a spus expertul în cadrul unei emisiuni speciale

Potrivit lui Isac, Alexandru Stoianoglo a utilizat în discursul său anumite teorii ale conspirației și a avut „o atitudine sfidătoare la adresa celui mai bun prieten al republicii Moldova la adresa României”, referindu-se la reproșul lui Stoianoglo, adresat Maiei Sandu, precum că Republica Moldova și România nu au reușit în 30 de ani să realizeze niciun proiect regional.

Prin aceste declarații, Alexandr Stoianoglo a utilizat o „tehnică sovietică de memorie selectivă”, mai spune Isac, preferând să evite investițiile României în grădinițele, școlile, podurile și drumurile reparate, dar și alte proiecte investiționale ale României în Republica Moldova.

Ce mi se pare jignitor este atitudinea  nu numai față de România, dar și față de Uniunea Europeană, față de Ucraina”, mai spune Isac, după ce Alexandr Stoianoglo a lăsat să se înțeleagă că Republica Moldova nu trebuia să se alăture sancțiunilor impuse Rusiei după invazia sa pe teritoriul Ucrainei.

Ce ține de propunerea lui Stoianoglo pentru Sandu, privind semnarea unui document comun, privind ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova, indiferent cine va câștiga alegerile, Mihai ISac spune: „Noi am avut Pactul pentru Europa, unde era partidul care îl susține pe domnul Stoianoglo atunci când s-a semnat Pactul pentru Europa? Au fost peste 10 partide care au semnat acel pact. Este clar o găselniță (n.r. a lui Alexandr Stoianoglo).

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md