MAE român, despre declaraţiile lui Patruşev: Aceleaşi teme agresive de propagandă cu care Moscova ne-a intoxicat în ultimii ani
„Sunt aceleaşi teme agresive de propagandă şi dezinformare cu care Moscova ne-a intoxicat, îndeosebi în ultimii ani”, au subliniat responsabilii din cadrul MAE al României, informează News.ro.
„Declaraţiile lui Nikolai Patruşev nu conţin nimic nou. Sunt aceleaşi teme agresive de propagandă şi dezinformare cu care Moscova ne-a intoxicat, îndeosebi în ultimii ani. Aceste pronunţări publice repetitive nu pot ascunde realitatea: faptul că Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei, încălcând Carta ONU şi dreptul internaţional, şi că derulează acţiuni hibride masive şi sistematice împotriva Republicii Moldova”, a transmis, miercuri, MAE.
Reprezentanţii Ministerului român de Externe au subliniat că UE sprijină semnificativ Ucraina.
„Totodată, în pofida tuturor acţiunilor prin care Rusia urmăreşte să creeze diviziuni în Europa, realitatea rămâne că Uniunea Europeană a acordat şi continuă să asigure un sprijin multidimensional semnificativ Ucrainei, în toate domeniile, şi să sancţioneze Rusia”, se menționează în declarația emisă de responsabilii MAE.
Politica antirusească a autorităţilor de la Chişinău poate avea drept consecinţă încetarea existenţei acestei ţări ca stat, a avertizat consilierul prezidenţial rus Nikolai Patruşev într-un interviu pentru KP.RU, preluat de agenţia oficială rusă TASS.
Mâna dreaptă a lui Vladimir Putin zicea că şi Ucraina va înceta să existe ca stat încă din 2025 şi spune că nu se va număra printre priorităţile noului preşedinte al SUA, Donald Trump, pentru care are şi un sfat: să aibă grijă de securitatea sa înainte şi după învestitură. În plus, el include România alături de Ungaria, Slovacia şi Austria printre statele faţă de care Bruxelles-ul, spune el, şi-a pierdut dreptul de a mai vorbi în numele lor.
Menționăm, că ieri, 14 ianuarie, consilierul prezidențial rus și fost secretar al Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev a spus că autoritățile moldovenești sunt de vină pentru actuala criză energetică, chiar dacă criza a început la 1 ianuarie, când Gazprom a întrerupt livrările de gaze către Transnistria, făcând în același timp afirmații false cu privire la datoria Moldovei față de Gazprom.
Patrușev a făcut o paralelă între Moldova și Ucraina, sugerând că „politica antirusească” a Moldovei ar putea „să ducă fie la integrarea Moldovei într-un alt stat [probabil cu referire la România], fie la încetarea totală a existenței sale”.