Kremlinul susține că lui Trump îi plac sancțiunile ca mod de a face politică

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
Kremlinul a declarat joi că nu vede „nimic deosebit de nou” în recentele afirmații ale președintelui american Donald Trump cu privire la conflictul în Ucraina și la amenințările sale cu noi sancțiuni și tarife vamale împotriva Rusiei.
23.1.2025 13:31
23.1.2025 13:35
Deschide md
Внешние

De asemenea, oficialii de la Kremlin au asigurat că rămân deschis dialogului, dar au remarcat totodată că lui Donald Trump „îi plac” sancțiunile economice ca mod de a face politică, relatează Agerpres cu referire la AFP și Reuters.

„Îi plac astfel de metode. Cel puțin i-au plăcut în timpul primului său mandat prezidențial”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferința sa de presă telefonică zilnică.

„Nu vedem nimic deosebit nou”, a spus Peskov, întrebat despre declarațiile lui Donald Trump, care a amenințat miercuri Rusia cu noi sancțiuni în lipsa unui acord rapid cu Ucraina.

Moscova monitorizează îndeaproape toate declarațiile lui Trump, a spus Dmitri Peskov, adăugând: „Înregistrăm cu atenție toate nuanțele”.

„Trump în primul său mandat a fost președintele american care a recurs cel mai des la metode punitive”, a afirmat Peskov, insistând că liderul rus Vladimir Putin este pregătit pentru un dialog pe picior de egalitate cu omologul sau american.

„Așteptăm semnale, care nu au sosit încă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care a precizat că Putin va avea joi o conversație telefonică internațională, dar că nu va fi cu Trump.

Președintele american a avertizat pe rețeaua sa de socializare Truth Social că „dacă nu ajungem curând la un acord, nu voi avea de ales decât să impun niveluri ridicate de taxe, tarife și sancțiuni asupra oricăror produse pe care Rusia le vinde Statelor Unite, precum și altor țări participante”.

„Terminați cu asta acum și opriți acest război ridicol”, a afirmat Donald Trump, avertizându-l pe Putin că, în caz contrar, „lucrurile se vor înrăutăți”.

Trump, care la începutul acestei săptămâni a declarat că conflictul din Ucraina „distruge” Rusia, a spus că intenționează să vorbească cu Putin în curând.

Deși Trump nu a precizat ce țări ar putea fi sancționate, China, Iranul și Coreea de Nord - care fac deja obiectul restricțiilor comerciale ale SUA - sunt cele care au sprijinit cel mai mult Rusia prin livrări de echipamente militare sau prin sprijin diplomatic în cadrul organizațiilor internaționale.

Comerțul dintre SUA și Rusia s-a redus semnificativ de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022. Statele Unite au impus numeroase sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv restricții asupra sectorului petrolier și a marilor bănci rusești, cu scopul de a izola Moscova de sistemul financiar internațional. Totodată, Washingtonul a suspendat importurile de petrol, oțel și fier, dar continuă în același timp să importe uraniu pentru centralele nucleare și îngrășăminte, potrivit EFE.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md