Germania îl acuză pe Elon Musk că încearcă să influenţeze alegerile sale

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
Guvernul german l-a acuzat luni pe miliardarul american Elon Musk că a încercat să influenţeze alegerile din februarie prin articole care susţin partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), chiar dacă a sugerat că acestea se rezumă la „prostii”, relatează CNN, citat de News.RO.
31.12.2024 9:16
31.12.2024 9:16
Deschide md
Внешние

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că susţinerea AfD de către Musk a fost „o recomandare de a vota pentru un partid care este monitorizat (de serviciile de informaţii interne) sub suspiciunea de a fi extremist de dreapta şi care a fost deja recunoscut ca fiind parţial extremist de dreapta”.

Musk, care urmează să facă parte din noua administraţie a lui Donald Trump în calitate de consilier extern, a susţinut AfD ca fiind ultima speranţă a Germaniei într-un articol de opinie pentru ziarul Welt am Sonntag, care a determinat editorul comentariilor să demisioneze în semn de protest. „Este într-adevăr cazul ca Elon Musk să încerce să influenţeze alegerile federale” prin postările X şi articolul de opinie, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

Musk este liber să îşi exprime opinia, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând: „La urma urmei, libertatea de opinie acoperă şi cele mai mari prostii”.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, şi-a apărat dreptul de a interveni în politica germană din cauza „investiţiilor sale semnificative” şi a lăudat abordarea AfD privind reglementările, impozitele şi dereglementarea pieţei. Intervenţia sa a venit în contextul în care germanii se pregătesc să voteze în alegerile parlamentare din 23 februarie, după prăbuşirea guvernului de coaliţie condus de cancelarul Olaf Scholz.

Musk a cerut, de asemenea, demisia lui Scholz după ce o maşină a intrat într-o mulţime la o piaţă de Crăciun pe 20 decembrie, omorând cinci persoane. AfD se află în prezent pe locul al doilea în sondajele de opinie, în spatele principalilor conservatori din opoziţie, şi ar putea fi în măsură să împiedice o majoritate de centru-dreapta sau centru-stânga în alegeri.

Partidele principale din Germania s-au angajat să nu colaboreze cu AfD la nivel naţional. Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că susţinerea AfD de către Musk a fost „o recomandare de a vota pentru un partid care este monitorizat (de serviciile de informaţii interne) sub suspiciunea de a fi extremist de dreapta şi care a fost deja recunoscut ca fiind parţial extremist de dreapta”.

Politicienii germani l-au criticat pe Musk pentru susţinerea AfD, co-liderul social-democraţilor lui Scholz (SPD) comparându-l cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md