Donald Trump schimbă din ce în ce mai mult tonul legat de tarife: „Ar putea exista câteva excepții din motive evidente”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
12.4.2025 20:00
12.4.2025 20:00
Deschide md
Внешние

Asta chiar dacă a insistat că este „destul de aproape” de un minim pentru națiunile care doresc să negocieze acorduri comerciale, transmite Digi24.ro cu referire la Bloomberg.

„Ar putea exista câteva excepții din motive evidente, dar aș spune că 10% este un nivel”, a spus Trump reporterilor, vineri seara, la bordul Air Force One, în drum spre Florida. El nu a spus care sunt „motivele evidente” și nu a indicat nicio schimbare nouă în agenda sa tarifară.

Comentariile lui Trump au încheiat o săptămână de lucru tumultuoasă pentru piețele de acțiuni și obligațiuni și amenință să injecteze mai multă incertitudine pentru țările, investitorii și întreprinderile care se confruntă cu politicile sale comerciale. Președintele a instituit săptămâna aceasta taxe vamale mai mari pentru zeci de națiuni – doar pentru a amâna aceste taxe câteva ore mai târziu, după ce a văzut piețele financiare convulsive în timp ce s-au intensificat îngrijorările că tarifele de import ale lui Trump ar putea devasta economia globală.

În timp ce China, a doua cea mai mare economie a lumii, se confruntă cu o taxă de 145%, Trump își păstrează rata de bază de 10% pentru majoritatea țărilor, în contextul în care guvernele străine se grăbesc să încheie acorduri cu administrația sa.

Vineri, acțiunile și-au recuperat pierderile și au înregistrat cea mai bună săptămână din 2023. S&P 500 a crescut cu 1,8% după un raport conform căruia un oficial al Rezervei Federale a spus că banca centrală este gata să contribuie la stabilizarea piețelor, dacă este necesar. Randamentele pe 10 ani din SUA au depășit maximele de vineri, dar au înregistrat cea mai mare creștere săptămânală din mai mult de două decenii.

Volatilitatea din ultimele zile, însă, nu dă semne de atenuare din cauza temerilor că campania lui Trump de a folosi tarifele pentru a aduce locuri de muncă în producție înapoi în SUA și pentru a oferi guvernului federal mai multe venituri va afecta economiile în recesiune și va amenința statutul SUA de refugiu sigur al lumii.

Vineri, Trump a minimalizat această tulburare, spunând: „Cred că piețele au fost solide astăzi. Cred că oamenii văd că suntem într-o formă excelentă”, a spus el. Și a insistat că dolarul american va rămâne „întotdeauna” „moneda preferată”.

Beijingul a crescut vineri taxele vamale pentru toate mărfurile americane la 125%, reflectând o mișcare a Casei Albe care a împins taxele la importurile din China la același nivel, pe lângă un impozit existent de 20%. China a spus că nu va egala alte creșteri, dar și-a reiterat jurământul de a „lupta până la capăt” cu alte contramăsuri – nespecificate.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md