(VIDEO) Dosarul migrației ilegale // Circa 20 de percheziții la Dondușeni și Otaci. 11 persoane, cercetate penal

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
24.12.2024 9:55
24.12.2024 10:36
Igor Liubec
Social

Două persoane au fost arestate, iar alte nouă – cercetate în stare de libertate, după ce au pus la cale o schemă de organizare a migrației ilegale pentru 12 cetățeni ucraineni, apți de luptă. În acest sens, pentru acumularea probatoriului ofițerii SPIA, în comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat circa 20 de percheziții la Dondușeni și Otaci.

Conform datelor prezentate, unul din bărbații arestați a fost reținut în flagrant, chiar în timp ce conducea mașina personală pe șoseaua de centură a orașului Dondușeni, când pornise spre Chișinău, cu patru pasageri ucraineni sosiți ilegal în R.Moldova.

Cel de-al doilea bărbat cu rol de organizator al grupului infracțional, a fost reținut acasă, la Otaci. Ulterior, la solicitarea PCCOCS, cei doi au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit schemei infracționale, membrii grupării le organizau ucrainenilor intrarea ilegală în R.Moldova prin traversarea râului Nistru cu o barcă gonflabilă, contra sumei de 10 mii dolari per migrant ucrainean. Alternativ, migranții transmiteau banii în Ucraina – atât electronic, cât și în numerar. După sosirea ilegală în R.Moldova, recruții ucraineni se prezentau la Inspectoratul General pentru Migrație și subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI, pentru perfectarea actelor privind legalizarea șederii acestora, în scopul plecării spre Uniunea Europeană.

În total, cele 19 percheziții desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” au vizat 11 persoane (cu vârste cuprinse între 31 și 47 ani), inclusiv doi funcționari publici cu statut special din cadrul MAI, care dețin funcții de conducere. Printre acesta se numără și un intermediar financiar al grupului infracțional, care primea fizic banii de la ucraineni, pe care le transmitea membrilor grupului, sperând că astfel nu vor fi deconspirați.

Tot în timpul perchezițiilor, au fost depistate atât barca folosită la traversarea ilegală a Nistrului, cât și o parte din banii plătiți în numerar în sumă de circa 95 mii dolari (în dolari, euro, lei, hrivne). Acum, urmare a ultimelor percheziții desfășurate duminică, celelalte nouă persoane care nu au fost reținute urmează să se prezinte în fața autorităților de drept, pentru înaintarea statutului de bănuit.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md