Transnistria, în prag de criză umanitară! Localnicii vor avea acces la apă caldă doar dimineața, troleibuzele vor circula în orele de vârf

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Transnistria
2.11.2022 16:54
7.10.2024 0:51
Tudor Ioniță
Transnistria

Transnistria se află în pragul unei crize umanitare din cauza deficitului de gaze naturale. Declarația a fost făcută de așa-zisul ministru al Dezvoltării Economice de la Tiraspol, Serghei Obolonik, care a anunțat mai multe măsuri pentru a economisi energie și gaze naturale, precum asigurarea locuitorilor cu apă caldă doar în orele dimineții sau circulația troleibuzelor doar în orele de vârf.

Volumele de gaze care ajung în Transnistria din 1 noiembrie nu ajung nu doar pentru industrie, dar nici pentru asigurarea necesităților populației și a obiectelor sociale. Suntem în pragul unei crize umanitare. Nu mai avem un contract energetic, activitatea celor mai mari consumatori de gaze a fost oprită. Drept urmare, mii de oameni vor rămâne fără lucru” a declarat Obolonik.

Așa zisul oficial a mai declarat că vor continua să activeze însă întreprinderile care asigură securitatea alimentară, precum fabricile de pâine, fermele, șamd.

Totodată, locuitorii Transnistriei vor primi apă caldă doar într-un interval limitat de timp, de la orele 6:30 până la 9:00 dimineața.

Va fi limitată drastic cheltuirea energiei electrice pentru iluminatul stradal și pentru parcurile de troleibuze din Tiraspol și Tighina. Troleibuzele vor circula doar în orele de vârf. Nu vom închide însă încălzirea, pentru că va fi frig peste 2-3 zile. Îi îndemn pe cetățeni să economisească gaz și electricitate” a declarat Obolonik.

Toate măsurile luate vor intra în vigoare începând de mâine.

Anterior, așa-zisele autorități transnistrene s-au arătat nemulțumite de faptul că pentru malul stâng al Nistrului sunt prevăzute doar 2,3 mln. m3 de gaze naturale, în timp ce în luna octombrie transnistrenii primeau 3,9 mln. m3.

Membrii Consiliului de Securitate au remarcat că, prin acțiunile sale, Moldova a încălcat grav acordul existent între Moldovagaz și Gazprom, potrivit căruia din 171 mln. m3 de gaze furnizate Republicii Moldova, 118 milioane ar urma să revină Transnistriei”, se arată în comunicatul emis de așa-zisa Administrație Prezidențială.

Deschide și: Tiraspolul acuză Chișinăul de „încălcarea gravă” a acordului între Moldovagaz și Gazprom. Krasnoselski amenință că se va adresa lui Putin

Drept reacție, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că întreprinderea pe care o conduce are dreptul să decidă cum să distribuie volumele de gaze naturale procurate de la Gazprom în funcție de îndeplinirea prevederilor contractuale de către concernul rus.

Deschide și: Reacția lui Vadim Ceban la acuzațiile Tiraspolului: Moldovagaz are dreptul să decidă cum să distribuie gazele primite de la Gazprom

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md