Sindicaliștii din educație au protestat în fața Parlamentului: Vrem salarii decente

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Sindicaliștii solicită situație excepțională în educație și salarii minime de 6000 de lei pentru angajații din domeniu. La un protest organizat vineri în fața Parlamentului, manifestații au spus că, din cauza salariilor mici, sistemul de educație se confruntă cu o lipsă acută de cadre, iar lucrurile se vor înrăutăți dacă nu vor fi luate măsuri urgente, transmite IPN.
13.12.2024 12:30
13.12.2024 12:30
Deschide md
Social

„Noi am solicitat un salariu minim de 6000 de lei, dar am fost informați de cabinetul de miniștri că va fi cel mult 5500 de lei, or acest lucru nu este în conformitate cu situația cu care se confruntă sindicatele”, a declarat Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Acesta a adăugat că puterea de cumpărare scade în contextul creșterii prețurilor la resursele energetice, de aceea e necesar să fie majorate salariile pentru a nu accentua vulnerabilitățile existente.

Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos, a precizat că acțiunea este pașnică și că sindicatele sunt deschise pentru negocieri.

„Dacă aseară în Parlament s-a discutat până după miezul nopții despre starea excepțională în energetică, e timpul să instituim o stare excepțională și în educație, pentru că avem o lipsă de 7-8 mii de cadre didactice și salarii care nu corespund necesităților vitale”, a declarat Ghenadie Donos.

Protestul a fost organizat în contextul în care autoritățile nu au planificat suficiente surse financiare pentru majorarea salariilor promisă pedagogilor. La acțiunea au participat profesori, membri ai sindicatelor și reprezentanți ai direcțiilor de învățământ din toată țara.

„O să căutăm soluții, vă rog, nu înghețați”, s-a adresat Igor Grosu protestatarilor. Șeful legislativului a dat asigurări că subiectul va fi pus în discuție și a adăugat că respectă munca profesorilor.

Pentru data de 19 decembrie, la următoarea ședință a legislativului, membrii sindicatelor din educație au anunțat o altă acțiune de pichetare a clădirii Parlamentului.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md