România a adoptat noua strategie de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară. R. Moldova, principalul beneficiar

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Politic
28.3.2024 21:57
30.9.2024 18:04
Politic

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de joi, noua strategie în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, care prevede că Republica Moldova va continua să fie principalul beneficiar. De asemenea, România va sprijini Ucraina în procesul de aderare şi reconstrucţie, dar va interveni şi în regiunea extinsă a Mării Negre, Balcanii de Vest, Africa şi Orientul Mijlociu, transmite News.RO.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de joi, Programul multianual strategic de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2024-2027, document care ghidează acţiunea României în domeniu şi care contribuie la consolidarea profilului de donator în domeniu. Documentul prevede că în baza angajamentelor asumate la nivel internaţional, România va continua să contribuie, prin intermediul unor parteneriate eficiente cu ţările beneficiare, la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale acestora. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, statul român va urmări o serie de obiective specifice, precum dezvoltarea şi consolidarea instituţională a ţărilor partenere, creşterea bunăstării populaţiilor din statele partenere şi susţinerea acestora în lupta împotriva schimbărilor climatice şi protejarea mediului”, a transmis, joi, MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Republica Moldova va continua să fie beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, toate proiectele de asistenţă oficială pentru dezvoltare derulate de Ministerul Afacerilor Externe în acest stat fiind incluse în Fondul de Democratizare şi Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova.

Strategia prevede, de asemenea, că România va acţiona, cu prioritate, în regiunea extinsă a Mării Negre, Balcanii de Vest, Africa şi Orientul Mijlociu, iar activităţile în materie vor fi direcţionate cu precădere spre Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia, Albania, Palestina, Mauritania, Senegal, Etiopia şi Tanzania”, a mai transmis MAE.

Programul multianual strategic de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2024-2027 reprezintă cel de-al doilea document în materie. În elaborarea acestuia au fost luate în considerare atât evoluţiile recente în plan internaţional, cât şi experienţa dobândită din implementarea Programului multianual strategic privind cooperarea internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară în perioada 2020-2023 şi a activităţilor în domeniu din ultimii ani.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md