Rectorul USM: Unirea R. Moldova cu România este inevitabilă, depinde doar de un context internațional favorabil

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Unirea R. Moldova cu România este inevitabilă, acest eveniment urmând să aibă multiple beneficii pentru românii basarabeni. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să îndeplinite câteva condiții, care au fost enumerate de rectorul USM, Igor Șarov, în cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”.
28.3.2025 7:30
31.3.2025 14:36
Deschide md
Social
Idealul nostru o să fie realizat. Când și în ce context? E o altă parte a monedei. O eventuală lăsare a Basarabiei în sfera de influență rusă ar fi pentru noi o catastrofă. Din acest motiv, ca Unirea să se producă, este nevoie să fie luate în considerare câțiva factori: Unu: Poziția marilor puteri, a doua problemă - Rusia. A treia - poziția elitei românești în acest context internațional favorabil. Și eu cred cu desăvârșire că, așa cum România este partenerul strategic principal al Republicii Moldova, iar, în ceea ce privește susținerea din toate puncte de vedere a R. Moldova, a fost necondiționată, cred în acest ideal, că se va produce. Iarăși, într-un context internațional” a declarat rectorul USM.

Igor Șarov a ținut să enumere beneficiile de care se vor bucura basarabenii după reunirea cu Patria-Mamă România. În acest sens, rectorul USM a făcut o comparație dintre nivelul de trai din România și cel din R. Moldova.

După proclamarea independenței, R. Moldova era net superioară, vorbind de situația economică și de situația cetățeanului de rând. Succesele obținute de România în procesul de integrare europeană, după 2007. Au școli reconstruite, un sistem energetic extraordinar, drumurile, autobahn-e. Cine a visat cândva, cei care au plecat din R. Moldova și traversau România, era un dezastru. Cum ajungeau în Ungaria, era o fericire că ajungeau, deja, în Europa. Astăzi, drumurile din România sunt mai bune decât cele din Ungaria. Vorbim despre dezvoltarea turismului, dezvoltarea sectorului energetic, despre prețurile pe care le plătesc consumatorii pentru energie. Or, vorbim despre un stat de peste 20 de milioane de oameni, care joacă un rol extraordinar. Salariile! E un element respectiv legat de salarii pe diferite cateogorii. Salariile, pensiile, ai siguranța unui stat european. Pe toate domeniile.

‍În concluzie, după radiografia situației din România și R. Moldova, Igor Șarov a subliniat că, de la independență încoace, R. Moldova s-a îndreptat spre nicăieri și Unirea ar reprezenta un vector de dezvoltare viabil.

Eu nu contest viabilitatea existenței statului R. Moldova, deși pot să-mi permit, pentru că am luptat pentru independență. Întrebarea mea este următoarea: Quo vadis? Unde mergem noi?” a conchis rectorul USM.
Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md