R. Moldova și România își consolidează cooperarea în domeniul sanitar. Protocol de colaborare între ANSP și INSP, semnat la București

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
R. Moldova și România își vor intensifica colaborarea în scopul protejării și promovării sănătății publice.
28.3.2025 16:22
28.3.2025 16:22
Deschide md
Social

Un protocol de colaborare a fost semnat joi, 27 martie, la București de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi și directorul  Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Simona Pârvu.

Părțile își propun să promoveze dezvoltarea relațiilor de parteneriat pentru a consolida cooperarea în scopul îmbunătățirii sănătății publice și a calității vieții cetățenilor”, se arată în comunicatul ANSP.

Potrivit documentului semnat la București, ANSP și INSP vor coopera în domeniul prevenirii, supravegherii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile. Specialiștii din R. Moldova și cei din România vor monitoriza starea de sănătate sănătate a populaţiei și vor promova educația pentru sănătate.

Colaborarea noastră cu INSP, bazată pe încredere și rezultate, reafirmă parteneriatul durabil pe care l-am construit împreună de-a lungul anilor, prin inițiative importante, oferirea suportului reciproc și determinarea de a ne uni forțele spre binele comun. Suntem recunoscători echipei profesioniste a INSP, împreună cu Directorul General, Dr. Simona PÂRVU, pentru deschidere și muncă în realizarea acestui pas important, precum și pentru întreaga noastră cooperare în beneficiul populației”, a declarat Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi.

De asemenea, documentul mai prevede evaluarea sănătăţii ocupaţionale şi medicina muncii; monitorizarea sănătăţii în relaţia cu mediul; participarea la elaborarea reglementărilor în domeniul sănătăţii publice; dezvoltarea serviciilor de sănătate publică specifice; răspunsul la urgențele de sănătate publică și creșterea gradului de reziliență la provocările viitoare.

În cadrul implemntării acestui protocol specialiștii din R. Moldova șic ei din România vor organiza ateliere de lucru specializate, vizite reciproce, vor face schimb de experiență și bune practici în sănătate și vor organiza proiecte comune.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md