Pensiunile turistice vor putea servi bucate gătite din produse proprii
Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, sunt stabilite și condiții adaptate pentru abatoarele de capacitate mică și unitățile de prelucrare și vânzare a laptelui crud, prin intermediul automatelor.
„Este un proiect important pentru producătorii mici și producătorii casnici, ca să avem proceduri simplificate și debirocratizate și, în același timp, siguranța alimentară să fie respectată”, a subliniat premierul Dorin Recean.
Prevederile promovate vin să susțină atât tendința de creștere a interesului întreprinderilor mici de producere în cantități limitate a produselor alimentare (produse de cofetărie, panificație, conserve de diferit tip), cât și interesul sporit al consumatorilor de a le achiziționa.
În ceea ce privește acordarea statutului de mic producător, pentru fiecare domeniu de activitate sunt stabilite criterii și cantități de produse, conform cărora producătorul va fi considerat de talie mică, fiindu-i aplicate, respectiv, cerințe simplificate de activitate.
„Prin aceste măsuri, se facilitează accesul pe piață al produselor alimentare locale, se creează locuri de muncă și se stimulează economia rurală”, a menționat ministrul agriculturii, Ludmila Catlabuga.