Pedeapsă pentru un felcer din capitală, acuzat de malpraxis. Acțiunile sale au dus la decesul unei persoane

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Un felcer de la o instituție medială privată a fost condamnat la închisoare pentru malpraxis. Cazul a avut loc în anul 2020. Fiind solicitat de urgență la domiciliul unui pacient, felcerul nu a acordat asistența medicală necesar, ba mai mult, a neglijat bolnavul și în consecință acesta a decedat.
26.12.2024 13:07
26.12.2024 13:07
Deschide md
Social

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a decis condamnarea felcerului la închisoare pe un termen de doi ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de trei ani. Timp de cinci ani, felcerul nu va avea dreptul să activeze în domeniul medical. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău. Felcerul pledează nevinovat.

Potrivit procurorilor, în dimineața zilei de 21 ianuarie, 2020, felcerul aflat în exercițiul funcțiunii s-a deplasat s-a deplasat cu autosanitara pe o adresă din sectorul Botanica al mun. Chișinău. Medicul a examinat necorespunzător și superficial un pacient în vârstă de 67 de ani, deși avea posibilitatea să stabilească un diagnostic prezumtiv corect. Acesta nu a făcut nicio investigație la fața locului ceea ce nu a permis diagnosticarea insuficienței cardio-vasculare acute. Felcerul a lăsat pacientul pe loc cu recomandarea de a se adresa la medicul de familie, fără a oferi informații depline, inteligibile despre starea sănătății pacientului și nu l-a transportat pentru internare de urgență.

Pacientul a decedat peste două ore deși viața acestuia putea fi salvată, susțin procurorii.

Echipa de urgență a stabilit incorect diagnosticul de „boală varicoasă a membrelor inferioare” neconfirmat prin acuze și date anamnestice, nu a efectuat traseul ECG care era indicat conform standardelor medicale. Efectuarea traseului ECG putea duce la stabilirea unui diagnostic corect, iar internarea de urgență într-o instituție medicală la timpul oportun, pentru asistență medicală urgentă, ar fi putut salva viața pacientului. S-a atestat legătură de cauzalitate directă între asistența medicală acordată incomplet și agravarea stării pacientului soldată cu decesul lui”, se arată în raportul de expertiză judiciară.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md