Klaus Iohannis anunță că va rămâne în funcție până la alegerea unui nou președinte al României

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
România
Klaus Iohannis va rămâne în funcție până la alegerea noului președinte al României, în conformitate cu prevederile Constituției României. Iohannis a susținut o conferință de presă în seara zilei de astăzi în care a declarat că se va implica pentru o Românie democrată, liberă, modernă, sigură, europeană.
6.12.2024 19:49
6.12.2024 19:49
Deschide md
România

Potrivit Constituției României, președintele își exercită mandatul până la depunerea jurământului de președintele nou ales.

Concluzie, eu rămân în mandat până când va fi ales un nou Președinte al României. Când noul Președinte va depune jurământul, eu voi pleca de aici. Și nu, nu voi fi Prim-ministru al României, nu doresc să fiu Prim-ministru al României, nu doresc decât să duc acest mandat la un bun sfârșit”, a declarat Iohannis.

Șeful statului român a mai spus că se va implica pentru o Românie liberă și europeană. De asemenea, România, potrivit lui Iohannis va rămâne un aliat solid al NATO.

Mă voi implica, ca și până acum, pentru România, pentru români. Până în ultima zi, mă voi implica pentru o Românie democrată, liberă, modernă, sigură, europeană, o Românie europeană. România este o țară stabilă, o țară sigură și o țară solidă. Spun asta pentru economie, pentru investitori, pentru piețele financiare. Spun asta pentru Uniunea Europeană. România este și rămâne o țară sigură, solidă, pro-europeană. Spun asta pentru NATO. România rămâne un aliat sigur, solid. Și cred că este foarte important să știm cu toții: România nu este în dificultate”, a declarat Iohannis.

Președintele României a mai spus că după validarea alegerilor parlamentare, va fi convocat noul parlament și ales un nou Guvern al României, care va stabili data alegerilor prezidențiale.

Vineri, 6 decembrie, Curtea Constituțională a României a decis anularea alegerilor prezidențiale din România desfășurate pe 24 noiembrie.

La scurt timp după primul tur al alegerilor prezidențiale, am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii că anumite lucruri sunt ciudate. Am dispus imediat să se aprofundeze, să se verifice tot ce poate fi verificat, și în scurt timp am primit informările scrise. Am fost foarte îngrijorat de ce am citit acolo și am convocat de urgență ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Acolo am avut patru materiale, de la SRI, de la SIE, de la STS și de la Ministerul Afacerilor Interne, materiale pe care între timp majoritatea le cunoașteți. CSAT a luat act de aceste materiale, le-a discutat, și concluziile au fost grave. Un candidat a beneficiat nelegal de promovare electorală masivă în cele 2 zile când, conform legii, acest lucru este interzis, sâmbăta de dinaintea alegerilor și chiar în ziua alegerilor. Acest lucru încalcă legislația electorală. Același candidat a declarat cheltuielile pentru campania lui zero, cu toate că a derulat o campanie foarte sofisticată. Mai mult, am primit informațiile de la servicii că această campanie a acestui candidat a fost sprijinită dintr-un stat străin de interesele României. Toate acestea sunt lucruri grave”, a declarat Iohannis.

În România urma să se desfășoare duminică, 8 decembrie, cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale disputat între candidatul independent Călin Georgescu și candidata USR, Elena Lasconi.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md