Dosarul escrocheriilor în centrele de apel // Arest pe 30 de zile pentru încă 3 persoane din grupul implicat în fraude informatice

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Încă 3 persoane au fost arestate în dosarul escrocheriilor din centrele de apel. Asta după ce procurorii PCCOCS au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, să dispună arestarea a 12 învinuiți, care au provocat prejudicii de 9 milioane de lei.
21.12.2024 15:34
21.12.2024 17:40
Cristina Vlah
Social

„Sâmbăta, judecătorul de instrucție a dispus arestarea ultimelor 3 persoane pentru 30 de zile. Aceștia urmează să fie investigați în arest la domiciliu, monitorizați în baza brățării electronice. Pronunțarea acestei încheieri judecătorești solicitate de procurori vine după ce vineri alții 9 au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 și 20 de zile”, se menționează într-o notă de informare a reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Investigațiile penale comune ale procurorilor PCCOCS cu ofițerii CNA continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim, că procurorii PCCOCS și ofițerii CNA au destructurat o rețea infracțională, care ofereau servicii de tip centru de apel. Aceștia activau în Chișinău.  
Membrii grupării sunt bănuiți de comiterea fraudelor informatice, spălare de bani și escrocherii în proporții deosebit de mari. Mai exact aceștia au deposedat de bani mai mulți cetățeni străini, sub pretextul prestării unor servicii, inclusive: comercializarea autocamioanelor, automobilelor de epocă, ambarcațiunilor maritime etc.. Bănuiții îi înșelau pe potențialii cumpărători, iar după ce intrau în posesia banilor nu mai răspundeau la apelurile victimelor.

Ulterior, membrii grupului redirecționau mijloacele financiare pe conturile diferitor persoane aflate în zone off-shore, după care banii erau convertiți în criptomonedă și stocați pe portmonee electronice. Ulterior, folosind contracte fictive de împrumut, banii intrau în conturile membrilor grupului. În perioada derulării investigațiilor, PCCOCS și CNA au reușit să documenteze dobândirea ilegală a peste 9.000.000 lei.

Pe acest caz au fost reținute 12 persoane.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md