Condiții mai bune pentru elevii din 3 licee, unde studiază copiii minorităților etnice

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
Peste 1300 de elevi din trei instituții de învățământ se vor bucura de condiții mai bune de instruire.
24.12.2024 11:17
24.12.2024 11:20
Cristina Vlah
Social

Este vorba de 3 licee în care învață elevi din minoritățile etnice. Lucrări de reabilitare au fost realizate la Liceul Teoretic „Todur Zanet” din satul Congaz (UTA Găgăuzia), Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din municipiul Orhei, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din orașul Anenii Noi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, la Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din Orhei și la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din Anenii Noi, au fost complet modificate blocurile alimentare, iar la  La Liceul Teoretic „Todur Zanet” din Congaz s-au făcut lucrări de izolare termică a clădirii.

„Școlile au devenit mai prietenoase pentru învățare, contribuind astfel la îmbunătățirea performanțelor academice ale elevilor. Este un pas important în asigurarea incluziunii și egalității de șanse în educație”, a spus Ivan Duminica, șeful Serviciului politici în domeniul relațiilor interetnice din cadrul MEC.

În afară de modernizarea infrastructurii școlare, proiectul „EDU-PRO” a permis deschiderea a trei centre comunitare în nordul Republicii Moldova, în raioanele Soroca, Otaci și Edineț. Aceste centre servesc drept spații de socializare pentru copii, tineri și familii din diverse comunități, inclusiv ucraineni și romi. Centrele oferă servicii integrate, precum activități educaționale, consiliere psihologică și sprijin social, fiind gestionate de echipe formate din educatori, psihologi și asistenți sociali.

Investițiile s-au făcut în cadrul proiectului „EDU-PRO: Educație de calitate și protecție pentru persoanele afectate de conflicte și grupurile vulnerabile din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu organizația WeWorld, cu sprijinul financiar al Agenției Italiene pentru Cooperare și Dezvoltare (AICS), în parteneriat cu Norwegian Refugee Council și Partnerships for Every Child Moldova.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md