Agricultorii pot solicita subvenții pe etape, în cadrul celui de-al doilea apel lansat de AIPA

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Economic
Agricultorii care doresc să își dezvolte afacerea pot beneficia de sprijin din partea Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Începând de astăzi, agricultorii pot solicita subvenții pe etape, în cadrul celui de-al doilea apel lansat de AIPA.
21.10.2024 14:39
21.10.2024 14:39
Deschide md
Economic

Cererile pot fi depuse de orice agricultor, fie persoană fizică, fie juridică, care desfășoară activități agricole pe teritoriul Republicii Moldova. Apelul este deschis în perioada 21 octombrie-19 decembrie 2024, transmite MOLDPRES.

Potrivit AIPA, subvențiile sunt disponibile pentru sectorul vegetal: producerea pe teren protejat; înființarea sau modernizarea plantațiilor perene; dezvoltarea infrastructurii de producere, prelucrare primară/finită sau comercializare; instalații pentru producerea energiei din surse regenerabile; sectorul vitivinicol: înființarea plantațiilor viticole sau modernizarea sistemului de suport în plantațiile viticole; dezvoltarea infrastructurii de producere, prelucrare primară/finită sau comercializare; instalații pentru producerea energiei din surse regenerabile; sectorul zootehnic: dezvoltarea exploatației zootehnice și cumpărarea animalelor de prăsilă; dezvoltarea infrastructurii de producere, prelucrare primară/finită sau comercializare; instalații pentru producerea energiei din surse regenerabile.

De asemenea, sunt eligibile și investițiile în instalații pentru producerea energiei din surse regenerabile.

„Pentru a beneficia de subvenție, este important ca proiectul să fie viabil pentru cel puțin 7 ani, iar perioada de implementare a fiecărei etape să nu depășească 36 de luni, împărțită în maximum 3 etape. Toate cheltuielile trebuie acoperite inițial de agricultor, iar bunurile și serviciile achiziționate să fie din surse legale și autorizate”, explică sursa citată.

Documentele privind depunerea și obținerea plății investițiilor pe etape pot fi găsite AICI.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md