VIDEO // La baștina episcopului Marchel, localnicii critică implicarea Bisericii în politică

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
3.10.2024 16:50
7.10.2024 0:51
Deschide md
Social

În satul Pîrlița, baștina episcopului Marchel, implicarea bisericii în politică a stârnit controverse și nemulțumiri în rândul localnicilor. Oamenii condamnă deschis acțiunile prelatului, considerând că biserica ar trebui să rămână un spațiu dedicat spiritualității, nu agendelor politice, transmite NordNews.

- Aveți dumneavoastră un consătean pe nume Nicolae Mihăescu, cunoscut ca Episcopul Marchel. Îl cunoașteți?”

- Da!

- Cum vedeți dumneavoastră implicarea lui în politică? Are dreptul biserica să se implice în politică?

- Depinde de regulile bisericești. Dacă li se permite sau nu. Mie îmi pare că nu ar trebui să se implice.

- Episcopul Marchel des se implică în politică și din acest considerent sunt sigură că nu trebuie să-i tragem atenție.

- Vladâca Marchel o să răspundă pentru toate.

Implicarea bisericii în procesul electoral ridică semne de întrebare cu privire la separarea dintre puterea religioasă și cea politică. Recent, episcopul de Bălți și Fălești a promovat în fața credincioșilor candidatura Victoriei Furtună la funcția de președinte și mesaje anti referendum, deși legea prevede că biserica trebuie să rămână apolitică.

Permiteți-mi, în numele dumneavoastră, să-i mulțumim, să-i dorim la mai mult și la mai mare. Permiteți-mi, în numele dvs., să ajungă și ea factor decizional în țară, pentru că este capabilă să promoveze legi creștine. Și aici avem un frate de-al ei, un lucrător, care se numește Denis. Vreau să-i oferim și lui cuvântul, pentru că avem o agendă încă lungă. Să-i mulțumim și să-l rugăm să transmită mulțumirile noastre doamnei Victoria”, a declarat episcopul de pe amvon.

Unii localnici din Pîrlița consideră că oamenii trebuie să își formeze propriile opinii și să nu se lase influențați de propaganda politică, indiferent de sursă.

Eu mi-am făcut concluziile. Pe mine nu mă afectează propaganda lui.

Eu încerc să mă gândesc altfel, să lucrez altfel și să ajut poporul nostru, care a ales drumul greșit. Până nu ne vom pune mână de mână, nu vom ieși din răutatea aceasta.

Într-o perioadă electorală importantă pentru viitorul Republicii Moldova, cetățenii sunt de părere că trebuie să distingă clar între religie și politică.

Nu! Absolut nu! Biserica are drumul său, iar politica merge pe un itinerar complet diferit. Nu-i necesar ca preoții să se implice în politică, mai ales în biserici.

Categoric, nu! Bisericile n-au nimic comun cu viața politică a statului.

Enoriașii critică și mesajele anti-europene promovate de unii preoți, subliniind importanța evidențierii aspectelor pozitive ale Europei.

Nu cred că așa momente trebuie spuse într-un lăcaș Sfânt. Noi mizăm pe faptul să luăm doar momentele bune din Europa. Momentele pozitive trebuie înaintate mereu.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova și referendumul cu privire la aderarea R.Moldova la UE vor fi organizate pe 20 octombrie.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Abonează-te la
Deschide.md