Ministrul român al Justiției: Aderarea R. Moldova la UE este și o chestiune de securitate regională

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Politic
25.4.2024 14:45
30.9.2024 18:04
Politic

Ministrul român al Justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, afirmă că aderarea Republicii Moldova la UE vizează și securitatea întregii regiuni. Despre acest lucru ea a menționat în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de ministrul Justiției al R. Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.

„Este un context geopolitic foarte important, fapt pentru care aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este și o chestiune de securitate regională. Cred sută la sută că locul R. Moldova este lângă România, în UE, iar reforma justiției este crucială pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a specificat Alina-Ștefania Gorghiu.

Potrivit demnitarei de la București, în acest sens, autoritățile române vor continua să susțină ferm, atât declarativ cât și prin acțiuni concrete, parcursul european al Republicii Moldova. Pentru a atinge acest obiectiv mai rapid, autoritățile române din domeniul justiției vor detașa la Chișinău un grup de experți de la București, care vor lucra cot la cot cu cei din R. Moldova, pentru a ajuta la înfaptuirea reformei din domeniu.

În acest sens, ministrul Justiției al R. Moldova, Veronica Mihailov-Moraru a mulțumit pentru sprijinul acordat și a apreciat înalt acțiunile României în ceea ce ține de suportul oferit Chișinăului.

Folosesc acest prilej pentru a mulțumi României, că este cel mai aprig susținător al parcursului de integrare europeană a R. Moldova.

Astăzi R. Moldova parcurge un proces dinamic și complex, ce ține de pregătirea autorităților către negocierile de aderare la UE. Recent am actualizat contribuția națională, pentru anul 2024, la pachetul de extindere. Suntem focalizați pe screeningul bilateral și care sperăm că va începe în perioada imediat următoare. Aici vreau să remarc, că expertiza României a fost extrem de benefică până acum și aici mă refer la instruirile, pe care le-au oferit colegii români în materie de armonizare legislativă.

Propunem să continuăm această practică și am exprimat dorința de a beneficia de expertiză, prin detașarea pe termen scurt la Ministerul Justiției din R. Moldova a colegilor din Ministerul Justiției din România, pe domenii clar identificate, în privința armonizării legislației naționale la aquisul comunitar”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Abonează-te la
Deschide.md