Mai mulți alegători s-au pomenit înregistrați prealabil, fără să vrea, pentru votul în Rusia

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Social
11.10.2024 16:31
11.10.2024 17:22
Deschide md
Social

Mai mulți alegători au constatat că nu sunt incluși în listele electorale de bază pentru alegerile din 20 octombrie. Încercând să afle motivele, aceștia au descoperit că datele lor personale au fost folosite, fără știrea lor, pentru înregistrarea prealabilă în Federația Rusă, informează IPN.

Comisia Electorală Centrală a exclus din listele de bază alegătorii care au declarat că vor vota în afara țării. Președinta CEC, Angelica Caraman, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că mai sunt două zile în care alegătorii, observatorii, reprezentanții candidaților și reprezentanții participanților la referendum pot verifica datele și pot semnala erorile din listele electorale. Începând cu data de 13 octombrie, vor fi generate listele finale, care vor fi tipărite în format A3 pentru utilizarea în ziua alegerilor.

În perioada de verificare a listelor electorale la secțiile de votare din țară, unii alegători au constatat că nu se regăsesc pe listele de bază, deoarece au fost, fără știrea lor, înregistrați prealabil pentru a vota peste hotare, mai exact în Federația Rusă.

Angelica Caraman a precizat că, încă din timpul înregistrării prealabile, au existat anumite suspiciuni. Acestea au apărut în momentul în care numărul de înregistrări pentru Rusia a început să crească semnificativ. Atunci s-a constatat că de pe o singură adresă de e-mail veneau zeci de solicitări. „Era un număr mare de înregistrări pentru Federația Rusă, în timp ce dinamica participării în ultimele trei scrutine în secțiile din Rusia arăta, dimpotrivă, o tendință de descreștere”, a precizat președinta CEC.

CEC a acceptat doar șapte solicitări de pe o singură adresă de e-mail, conform cadrului normativ, însă solicitările au continuat să vină de pe adrese similare, în care era modificat un singur simbol. Autoritatea electorală va analiza toate sesizările primite de la cetățeni și va anunța care vor fi acțiunile ulterioare.

Cuvinte cheie:
alegeri
Republica Moldova
Distribuie articolul:
Abonează-te la
Deschide.md